- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin preokret za pamćenje protiv Studenata – presudila serija trojki!

© Sputnik / ABA ligaNemanja Nedović, Crvena zvezda
Nemanja Nedović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Studentski centar u prvom meču plej-ofa ABA lige i uspeli su da naprave preokret za pamćenje! Gubili su 15 razlike na ulasku u poslednju deonicu, a na kraju su pobedili sa 83:81. Nije bilo lako pristalicama Zvezde ovog popodneva, ali imaju razloga za slavlje.
Važne penale na kraju pogodio je Dejan Davidovac, promašio je jedan na kraju čime je dao šansu Studentima da pobede, ali je Bogavac promašio. Zvezda tako vodi sa 1:0 u seriji koja se seli u Podgoricu.
Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistencija i Luka Mitrović koji je dodao 14 poena i pet skokova. Kod Studenata je Tomislav Ivišić ubacio 14 poena.
Zanimljivo je da su gosti bolje otvorili utakmicu i posle serije grešaka crveno-belih poveli sa 5:1, zatim i 8:1, posle čega se čekao Zvezdin odgovor.
Ipak, kako su minuti odmicali tako se ekipa Janisa Sferopulosa mučila, pa je Studentski centar i na poluvreme otišao sa prednošću od čak 10 poena - 40:30.
Malo ko je mogao da očekuje ovakav rasplet događaja u Areni koja je bila značajno više prazna, nego li ispunjena. Prisutni su košarkaše na poluvreme ispratili zvižducima.
Na startu drugog poluvremena crveno-bela kola su krenula nizbrdo, a Studentski centar je stigao do prednosti od 53:37 posle čega je Sferopulos morao hitno da zatraži tajm-aut.
Dobrom igrom Luke Mitrovića i Džoela Bolomboja Zvezda je uspela da smanji rezultat, ali je u poslednju deonicu ušla sa 15 poena zaostatka.
Kada su crveno-beli krenuli na sve ili ništa počeli su da pogađaju trojke, precizni su bili Teodosić, Davidovac i Nedović pa je razlika pala na samo tri poena, a onda i do izjednačenja na dva i po minuta pre kraja.
Na kraju je došlo do potpunog preokreta.
Zvezda je danas prošla kroz iglene uši. Bilo je to žestoko kockanje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala