- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Greška koja je poslala „grešnika“ kući /video/

© AP Photo / Daniel ColeJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
Pratite nas
Neverovatna, nesvakidašnja i nedopustiva greška dogodila se tokom polufinalnog meča Janik Siner – Stefanos Cicipas, koja je direktno oštetila Italijana i pogurala Grka u finale. U trećem setu pri vođstvu „grešnika“ 3:1, u trenutku kada je trebalo da dobije i drugi brejk zbog očiglednog auta iz servisa Grka, sudija iz stolice nije se oglasio.
Ogroman aut, o kom je kasnije govorio Siner, poručivši da se greške dešavaju.
Greške su sastavni deo sporta i dešavaju se, to je shvatio i prihvatio Italijan Janik Siner, koji je umesto da vodi 4:1 i da ima dva brejka, došao u situaciju da zbog umora i grčeva u obe noge na kraju izgubi meč, posle kardinalne greške sudije Oreli Tort, koja nije videla veliki aut, a kako se Siner žalio posle izgubljenog poena, usput je obrisao nogom trag, bilo je prekasno.
„Svako može da pogreši. Svi grešimo. Ja takođe mogu da pogrešim. Desilo se i tu ne možete više ništa. To je prošlost. Teško je prihvatiti i 'progutati' to, ali tak je kako. U nekim poenima sam igrao sjajan tenis, igrao sam dobro. Taktički je sve išlo u dobrom smeru“; istakao je „grešnik“.
Siner se osvrnuo na fizičke poteškoće koje je imao u trećem setu, koji je na kraju izgubio rezultatom 6:4.
„Usledili su grčevi, posledica onog što se desilo u tom petom gemu. Sve to utiče na psihu. Onda posle toga nije lako igrati. Trudio sam se. Stefanos je podigao nivo igre, ali kada se momentum promeni, posle tako obično bude. Ovo je zabavni deo tenisa“, istakao je Janik Siner.
Ruku na srce, treba priznati i da se Siner našao u polufinalu posle dve evidentne greške u četvrtfinalu koje su ušle na štetu njegovog rivala Holgera Runea.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
SPORT
Joveljić lansirao Galaksi na vrh i nastavio trku sa Suaresom – Mesi se „igrao“ /video/
Prvo je rune opomenut za situaciju u kojoj se ne daje opomena jer je gestikulirao ka publici da ćute, pošto su vikali tokom poena. Sudija ga je kaznio zbog tog poteza, iako nije upotrebio ružnu reč.
Takođe, u toku tajbrejka drugog seta Rune je imao priliku da povde 4:1, ali je sudija lopticu koju je Siner poslao u aut, dosudio kao dobru. Na usporenom snimku se kasnije videlo da je očigledan aut.
Danac je na kraju ipak uspeo da uzme drugi set rezultatom 8:6, ali je pao u trećem. Italijan se našao u polufinalu, gde ga je zaustavio Grk Stefanos Cicipas, koji će u nedelju od 15 časova igrati sa Kasperom Rudom, koji je eliminisao Novaka Đokovića.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
SPORT
Đoković posle poraza: „Razočaran sam – ali ima pozitivnih stvari“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala