- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Joveljić lansirao Galaksi na vrh i nastavio trku sa Suaresom – Mesi se „igrao“ /video/

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONDejan Joveljić
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
Pratite nas
Potencijalni srpski reprezentativac Dejan Joveljić nastavio je golgeterski niz u Americi i ostao je na vrhu liste strelaca zajedno sa slavnim urugvajcem Luisom Suarezom, obojica imaju po šest golova. On je u trijumfu Los Anđeles Galaksija u Vankuveru rezultatom 3:1 postigao prvi gol za svoj tim.
Igrao se 56. minutu kada je Dejan Joveljić „razbio dosadu“ i pronašao put do mreže koju je do tog trenutna fantastično branio Takaoka. U redovima domaćeg sastava ekipe Vankuver Vajtkeps svih 90 minuta odigrao je Ranko Veselinović, nekadašnji defanzivac novosadske Vojvodine.
Galaksi je ispustio stečenu prednost u 77. minutu, nakon što je pogodio Brajan Vajt, da bi u rasponu od 80. do 82. minuta gosti iz Los Anđelesa dvaput pogodili u metu za konačnih 3:1. Strelci su bili Pejntsil i Fagundez, čime se Galaksi probio na vrh tabele MLS lige, dok je Vankuver skliznuo na drugo mesto.
Pre Dejana Joveljića na terenu su bili Leo Mesi i Luis Suares koji su vodili Inter Majami do trijumfa na gostovanju Sporting Kanzas sitiju.
Posle miroljubivih 1:1 na poluvremenu, na scenu su stupili upravo slavni Argentinac i ubojiti Urugvajac. Prvo je Mesi pogodio za 2:1 u 51. minutu, Tomi je izjednačio sedam minuta kasnije, da bi kočanih 3:2 za goste postavio Luis Suarez u 71. minutu.
Bio je to bivšem špicu Barselone i Liverpula šesti gol u MLS ligi ove sezone, koliko imaju lideri američkog prvenstva, Joveljić, Benteke, Argango i Morgan.
Prati ih magični Argentinac koji je na koti 5.
Futsaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
SPORT
Vrhunska utakmica i 10 golova u prijateljskom susretu Rusije i Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala