Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Pritisci na Srbiju nikad veći“: Vučić poslao pisma Šolcu, Makronu i drugim liderima zbog Kosova

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je poslao pisma nemačkom kancelaru Olafu Šolci, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu kao i drugim liderima povodom najave mogućeg prijema Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopštio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da to pokazuje da se Srbija neće predati.
"Ekonomski smo jaki i tu sam veliki optimista, ali pritisci kojima je Srbija trenutno izložena narušavaju taj optimizam. Nikada nisu bili veći pritisci", rekao je Mali za TV Hepi.
Istakao je da koliko poznaje Vučića nikada ga nije video zabrinutijeg i naveo da su pritisci uzrokovani problemima u regionu, odnosno BiH, zatim situacijom na Kosovu i Metohiji, pitanjem sankcija Ruskoj Federaciji i ukazao da preti i donošenje rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.
Mali je istakao da su razlozi za zabrinutost objektivni i istakao da slede izbori za Evropski parlament, u Velikoj Britaniji, SAD i da je sada pritisak da se sve završi ako je moguće do tih izbora.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, da će se Srbija boriti do poslednjeg trenutka protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope i nacrta rezolucije o Srebrenici.
Progledajte i:
Sastanak najviših zvaničnika Srbije i Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
SRBIJA
„Borićemo se do poslednjeg trenutka“: Vučić šalje specijalnog izaslanika kod predsednika Skupštine UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala