- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je u „gradu kocke“ otvorio karte

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, nalazi se u Kneževini gde je stigao do osmine finala i tu ga čeka dvoboj sa velikim dužnikom Italijanom Lorencom Muzetijem. Pričajući za „Tenis čenel“ Nole je otvorio karte u „gradu kocke“, poručivši da šta mu je prioritet u 2024. godini.
Ostao je Novak neočekivano bez prvog Grend slem trofeja u sezoni, nakon što je izgubio od Janika Sinera u polufinalu, ostao je u igri još za tri najveća pehara, ali jedna stvar i jedan trofej su mu ipak preči od svega.
„Ovo je olimpijska godina, Olimpijske igre su veoma retke jer se održavaju na svake četiri godine i zato njih stavljam iznad i ispred svega u smislu prioriteta u odnosu na sve ostalo. Jasno je da su grend slemovi visoki prioritet, ali Igre su posebna priča. Taj blok između Roland Garosa, Vimbldona, Olimpijskih igara i US Opena, ta dva tri meseca, želim da igram svoj najbolji tenis i nadam se da će se to i deseti“, izjavio je Đoković za „Tenis čenel“.
Novak u prebogatoj kolekciji trofeja, među kojima su 24 grend slem titule i čak 40 Mastersa, nema olimpijsko zlato. Ima bronzu iz Pekinga 2008. godine, dok je u dva navrata bio zaustavljen u polufinalu, kasnije i u borbi za bronzu, što se dogodilo u Londonu i u Tokiju na prethodnim OI.
Samim tim, jasno je da je Đoković „otvorio karte“ i da će u Parizu ovog leta na Olimpijskim igrama jurišati na najsjajnije odličje, a turnir će biti odigran na zemljanoj podlozi.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Bili Džin King kup - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Srpske teniserke obezbedile plej-of: Aleksandra i Mia briljirale – Lola, Elena i Nina kao lavice
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Medvedev bolji od Francuza, Karen slavio posle preokreta – a šampion Rubljov već ide kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala