- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpske teniserke obezbedile plej-of: Aleksandra i Mia briljirale – Lola, Elena i Nina kao lavice

© Foto : TSS/M.LukačBili Džin King kup
Bili Džin King kup - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of fazu takmičenja posle pobedama nad selekcijama Norveške, Grčke i na kraju Švedske u prvoj grupi Evroafričke zone koja nikada nije bila jača.
Ples srpskih teniserki počeo je od Norveške. Najpre je Aleksandra Krunić savladala Urliku Ejkeri rezultatom 6:4, 6:4, da bi potom 17-godišnja Mia Ristić istim rezultatom pobedila najbolje rangiranu Norvežanku Malenu Helgo.
Maksimalnih 3:0 Srbiji su donele Lola Radivojević i Elena Milovanović koje su savladale dubl Lunde/Sirtvajt rezultatom 6:1, 6:3.
Sjajno su srpske teniserke odigrale i meč sa reprezentacijom Grčke koja je bila najteži protivnik u grupi.
Briljantna Aleksandra Krunić odigrala je fantastičan meč i pobedila je Despinu Papamihail, 235. teniserku sveta rezultatom 6:0, 6:2. Talentovana Mia potom je ostvarila novu veliku pobedu protiv Valentini Gramatikupolo, 206. na svetu. Mlada srpska teniserka izgubila je prvi set, ali je uspela da napravi preoret i na kraju slavi rezultatom 2:6, 6:4, 6:1.
Grčka je jedini bod uspela da osvoji u dublu i to posle strašne bitke. Elena i Lola izašle su na megdan Mariji Sakari i Despini Papamihail, a izgubile su posle borbe u tri seta 4:6, 6;3, 10:8.
U isatom ritmu Srpkinje su odigrale i protiv Švedske koja je bila poslednji korak ka plej-ofu.
Fenomenalna Aleksandra Krunić je ponovo pokazala kako se bori u dresu Bili Džin King reprezentacije Srbije. Upisala je u Portugaliji i treći trijumf u singlu, protiv Šveđanke Kasje Rinaldo Person 6:1, 6:4.
Prvi set je ekspresno rešila u svoju korist sa tri brejka, dozvolivši rivalki samo gem. Ali je zato drugi period igre počeo razmenom brejkova. Nijedna rivalka nije uspevala da sačuva servis punih osam gemova, a onda je priča otišla u taj-brek.
„Bio je jako psihološki zahtevan meč za mene. Već sam osećala umor posle dva uzastopna meča prethodna dva dana, izašla sam na nekih 50 odsto fizičke spremnosti i bila jako nervozna. Prvi set je išao glatko, a u drugom sam zbog umora i nervoze skratila lopte, nisam igrala tako agresivno, što je Šveđanka iskoristila i napala. Bukvalno sam na borbu i na srce izvukla taj-brek. Toliko sam želela da donesem taj bod, da nas dovedem bliže plej-ofu. Malo sam i pregorela zbog toga, ali mi je drago da sam sačuvala barem malo hladnu glavu da završim meč na pravi način“, poručila je Aleksandra Krunić.
Čekao se samo jedan set u preostalom singlu i dublu za prvo mesto u C grupi i overu plasmana Srbije u novembarski plej-of. I odmah je sve razrešila Mia Ristić. Nije prepustila ni gram šanse Kasiji Vilde Henman - 6:3, 7:5. Nije stala samo na setu, već je rutinski upisala trijumf i otklonila sve sumnje.
Za kraj pobedu od 3:0 zapečatile su Nina Stojanović i Lola Radivojević nad Nilson/Taraba tandemom rezultatom 6:1, 7:5.
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Sergejev poziv „u pamet“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala