- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Glavobolja“ manje za Partizan – Brazilac u punom pogonu!

© Foto: FK PartizanMateus Saldanja
Mateus Saldanja - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Brazilac Mateus Saldanja odradio je prvi trening punim intenzitetom posle gotovo dva meseca, pa su velike šanse da će Partizan imati na raspolaganju svog najboljeg fudbalera, možda već u narednom meču.
Serija slabijih rezultata crno-beli koji su predali tron u Superligi ljutom rivalu Crvenoj zvezdi, poklopila se sa povredom butnog mišića sjajnog Brazilca.
Rovit je Saldanja igrao 172. večiti derbi na stadionu „Rajko Mitić“ i to ga nije sprečilo da bude jedan od strelaca u remiju 2:2, posle čega je izostao u duelima sa Napretkom iz Kruševca, kao i Mladosti iz Lučana, gde su crno-beli prosuli čak pet bodova, što je surovo kaznila Zvezda.
Nije bilo Saldanje ni protiv Spartak Subotice, Voždovca u Superligi Kupu Srbije, kao ni protiv Novog Pazara minulog vikenda. Jasno je da je Saldanja uz golmana Aleksandra Jovanovića, koji je u četvrtfinalu Kupa Srbije odbranio tri penala igračima Voždovca, najbolji fudbaler crno-belih.
Sada je stigla fantastična vest za Igora Duljaja i sve u crno-belom taboru, jer je Mateus Saldanja konačno trenirao sa ostatkom ekipe, dok je prethodno radio sa loptom, što je nedavno otkrio na konferenciji za medije Duljaj.
„Nisam doktor, teško mi je da pričam o tome. Saldanja mi šalje svaki dan snimke i izveštaje. Dnevno provodi po 10 sati što se tiče treninga i terapija. Verovatno će u toku sledeće nedelje izaći na teren i početi da radi sa loptom. Ne sa ekipom, već sa loptom“, istakao je Duljaj krajem marta.
Usledilo je ono što je i najavio, Brazilac je prvo radio odvojeno od ekipe sa loptom, a sada se priključio timu i odradio je trening punim intenzitetom.
Partizan za vikend igra meč poslednjeg kola regularnog dela protiv Čukaričkog na Banovom brdu, i postoji velika verovatnoća da će najbolji strelac Superlige i vlasnik 16 golova u 22 utakmice dobiti neku minutažu.
Ono što posebno raduje sve u Partizanu i armiju njegovih navijača, jeste da bi Brazilac trebalo da bude potpuno spreman za 173. večiti derbi, koji će 20. aprila od 18 časova bidi odigran na stadion „Rajko Mitić“ na startu plej-ofa Superlige.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Vapaj iz Kragujevca: „Ne samo da sam tužan – očajan sam!“
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Zvezda lako izbacila Vršac – Partizan i Vojvodina kroz penal dramu do polufinala Kupa Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala