- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda lako izbacila Vršac – Partizan i Vojvodina kroz penal dramu do polufinala Kupa Srbije

© Foto: FK Crvena zvezdaAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, dok se u četvrtak u Kragujevcu igra meč Radnički – Novi Pazar. Crno-beli su teškom mukom, posle penal lutrije izbacili Voždovac 4:2 (1:1 regularni tok), Novosađani su na isti način eliminisali Čukarički, dok je Crvena zvezda slavila rezultatom 3:0 protiv Vršca.
Aktuelni šampion Srbije i branilac trofeja Kupa Srbije, je bez većih problema opravdala ulogu apsolutnog favorita protiv Vršca.
Goste je na stadionu „Rajko Mitić“ načeo Aleksandar Katai, trećim golom u prethodna dva meča. Pogodio je Zvezdin „magiko“ već u šestom minutu, da bi prednost duplirao Šerif Endiaje u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Usman Bukari golom u 83. minutu.
Polufinalni parovi biće kompletirani nakon što u četvrtak bude završen meč Radnički – Novi Pazar, čiji je početak zakazan za 16 časova.
Za razliku od Zvezde, Partizan se poprilično namučio sa Voždovcem posle vodećeg gola Sameda Baždara u 45+2, usledilo je kasno izjednačenje pogotkom Stefana Pirgića u 89. minutu.
Aleksandar Jovanović, golman crno-belih, koji su još jednom razočarali svoje navijače bezidejnom igrom i samo jednom šansom u drugom poluvremenu, bio je apsolutni heroj.
Prvo je u regularnom toku susreta u 69. minutu uhvatio „živu“ loptu posle penala koji je traljavo izveo Flemings, da bi u penal seriji zaustavio još dva pokušaja.
Jovanović je u prvoj seriji odbranio penal Neškoviću, da bi Janković rutinski pogodio i doveo Partizan u prednost. Odbranio je Jovanović i udarac Pirgiću u četvrtoj seriji, što je trasiralo crno-belima put u polufinale Kupa Srbije.
Stadion Partizana u sumrak - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Deca sa Kosmeta otpevala himnu Srbije uoči utakmice Partizana i Voždovca /video/
Meč u Humskoj imao je lepu uvertiru, jer su specijalni gosti bili mališani sa Kosova i Metohije, koji su pre početka susreta otpevali himnu Srbije „Bože pravde“.
Lepo vreme, sunčan dan bez vetra, idealni uslovi za fudbal u Humskoj 1, gde je Partizan uspeo da opravda ulogu favorita i da trasira sebi put među četiri najbolja tima u najmasovnijem domaćem fudbalskom takmičenju.
Samed Baždar propustio je zicer u 13. minutu kada je izbio jedan na jedan sa golmanom Voždovca, krenuo je u driblin i pao. Očekivao je penal, ali je sudija procenio da nema elemenata za najstrožu kaznu.
Iskupio se u drugom minutu sudijske nadoknade crno-beli biser, koji bi već na leto mogao da bude prodat. Ovoga puta je iz gotovo identične situacije bio nepogrešiv. „Bicikl“ u punom trku za varku golmana Gudžulića i loptu u mreži.
Brži od pištaljke bio je Baždar i Partizan je minimalnom prednošću otišao na 15-minutnu pauzu.
Nastavak susreta doneo je otvorenu igru, jer su „zmajevi“ morali da napadnu. To je Partizanu otvaralo prostor za kontre, ali bezuspešno. S druge strane, Voždovac je u 69. minutu posle intervencije iz VAR sobe dobio jedanaesterac.
Flemings je očajno šutirao, njegov slab i neprecizan udarac „pročitao“ je odlični golman Jovanović, koji mu je uhvatio praktično „živu“ loptu.
I taman kada se mislilo da će Partizan odraditi posao i rutinski privesti meč kraju, usledio je izuzetno lep i efektan pogodak Pirgića u 89. minutu.
Napadač „zmajeva“ otvorio je stopalo sa 16 metara i pogodio malu mrežu, pružio se Jovanović koliko je dug, ali je udarac bio savršen.
Uprkos produžetku od pet minuta nije bilo promene rezultata, pa se odmah pristupilo izvođenju penala, gde je Partizan zahvaljujući odbranama Jovanovića u prvoj i četvrtoj seriji bio uspešniji i plasirao se u polufinale Kupa Srbije.
Posle meča u Humskoj zakotrljala se lopta na Banovom brdu, gde su se drugi put u kratkom periodu sastali Čukarički i Vojvodina, i ponovo je rezultat bio nerešen - 1:1. Gosti iz Novog Sada poveli su golom Vukana Savićevića u 50. minitu, da bi Đorđe Ivanović izjednačio u 68. minutu.
Kako do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Više znanja, sreće i koncentracije imali su fudbaleri Vojvodine, koji su slavili rezultatom 4:3. Poslednji penal za "brđane" promašio je bivši defanzivac Crvene zvezde i Bordoa Vukašin Jovanović.
Nepresican u prvom seriji bio je i Milojević, dok su za Vojvodinu sva četiri izvođača bila sigurna "sa kreča".
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Sara Stokić  - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Mlada srpska heroina za Sputnjik – kolo kao tradicija i „tadićevska raketa“: „Treća sreća!“
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Sergejev poziv „u pamet“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala