Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kako je Srbija pomogla ambasadoru Hilu da se oseća kao okupacioni upravnik

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Skupština Srbije izašla je u susret egomanijačkom umišljaju ambasadora Amerike Kristofera Hila koji čvrsto veruje da je okupacioni upravnik u našoj zemlji.
On je pozvan da prisustvuje sastanku opozicije i vlasti u parlamentu o izbornim uslovima pred predstojeće glasanje u Beogradu.
Njegova američka ekselencija koja je ubeđena da je vrhovni autoritet i ključni politički faktor u Srbiji sedela je rame uz rame sa poslanicima, mada nije poznato da li namerava da se kandiduje čak i za gradonačelnika prestonice.
Hil je novinarima otkrio da je u Najviši dom pozvan u svojstvu posmatrača dijaloga, pa iako još nije dokazano da u Srbiji postoje fantomski birači sad je gotovo izvesno da postoje – fantomski posmatrači.
Nije još poznato ko će da bojkotuje izbore i da li će biti njihovog spajanja što traži opozicija, ali znamo sa visokim stepenom verovatnoće da će i te odluke da zavise od Amerike.
Ali, nije isključivo ambasador SAD kriv što se tek tako obreo u Narodnoj skupštini, tamo gde mu nije mesto.
Nije Hil, uz svu njegovu poslovičnu bahatost, jedini odgovoran što mu se daje legitimno pravo da učestvuje u unutrašnjem političkom životu Srbije.
Nije on samo tako kaubojski prošao pored obezbeđenja u Narodnoj skupštini i uvalio se na sastanak o budućim političkim koracima Srbije.
Hila je, ponavljamo, najviši zakonodavni organ pozvao da prisustvuje dijalogu.
Tako je napravljen veliki presedan u parlamentarnoj i višestranačkoj praksi ove zemlje.
Tako je Srbija otvorila vrata za buduće akcije ambasadora Hila koji nam je već „prijateljski“ i „dobronamerno“ jasno dao do znanja da moramo da zaboravimo na NATO agresiju i da priznamo nezavisno Kosovo.
Tako je Srbija poručila da od svih država sveta jedino Amerika ima neki poseban status i da samo Hil sme da zabada nos u svaki ćošak naše kuće, pa čak i u obične lokalne izbore.
Neki će se pitati, zašto na sastanak nisu pozvani, na primer, i ambasadori prijateljskih zemalja poput Rusije i Kine.
Odgovor je lak.
Pa baš zato što su prijatelji, i ne mešaju se u naše unutrašnje stvari...
Američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
SRBIJA
Sastanku opozicije i vlasti o izbornim uslovima prisustvovali i Kristofer Hil i Emanuel Žiofre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala