- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Vučić otkrio kada se očekuje potpisivanje ugovora o „rafalima“

© Tanjug / Sarah Meyssonnier/Pool via APPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Očekujem potpisivanje ugovora o kupovini francuskih borbenih aviona „rafala“ u naredna dva meseca u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu.
On je to rekao posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.
Vučić je naveo da je sinoć sa Makronom razgovarao više od tri sata i o Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu.
„To nisu bili jednostavni razgovori. Govorili smo o svim našim poteškoćama, mislim da smo uspeli da objasnimo našu poziciju i da nas je razumeo“, rekao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Makrona po pitanju „uguravanja“ Prištine u Savet Evrope, Vučić je rekao da ne može on da govori o stavovima Francuske.
„Ali Francuska je, ne zaboravite, i pre nekoliko dana podsetila na obavezu formiranja Zajednice srpskih opština da bi se uopšte razgovaralo o članstvu u nekim međunarodnim organizacijama, a on zna dobro i na veoma fer način je to sinoć ponovio, da sam mu od početka rekao da ne dolazi nikako u obzir razgovor u Ujedinjenim nacijama i agencijama UN“, naveo je Vučić.
Kazao je da je očekuje Makronovu posetu Srbiji u narednih nekoliko meseci.
Pogledajte i:
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Republike Francuske Sebastijenom Lekornuom - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
EKONOMIJA
Rafali, nuklearna energija, veštačka inteligencija, upravljanje otpadom: Vučić na sastancima u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala