- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija neće učestvovati na samitu o Ukrajini u Švajcarskoj

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFederalni dvorac (Parlament) u Bernu
Federalni dvorac (Parlament) u Bernu - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Švajcarska nije poslala Rusiji poziv za učešće u samitu o Ukrajini, ali Moskva u svakom slučaju neće učestvovati, saopštio je za Sputnjik portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov.
„Švajcarska strana nije poslala Rusiji poziv na konferenciju. Istovremeno, naš stav je dobro poznat. Čak i u slučaju da dobije poziv na taj događaj, ruska strana ga neće prihvatiti“, rekao je Hohlov.
Kako je dodao, ideja o mirovnoj konferenciji, koju snažno promovišu njeni organizatori, za Rusiju je neprihvatljiva jer se radi o „još jednoj varijanti propagiranja neodržive 'mirovne formule' koja ne uzima u obzir ruske interese“.
Ranije je agencija „Blumberg“ saopštila da Švajcarska planira da održi mirovni samit o Ukrajini sredinom juna, te da će u njemu učestvovati od 80 do 100 zemalja.
Prethodno je predsednica Švajcarske saopštila da je ukrajinski lider Vladimir Zelenski tražio da se organizuje mirovni samit o Ukrajini. Kako je rekao šef kabineta Zelenskog Vladimir Jermak, Kijev želi da održi samit kako bi se usvojila ukrajinska „mirovna formula“. Istovremeno, šef švajcarske diplomatije Injasio Kasis rekao je da ne postoji alternativa za učešće Rusije u mirnom rešenju sukoba u Ukrajini, te da je održavanje mirovne konferencije bez Moskve nemoguće.
Gosudarstvennый flag Šveйcarii - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
RUSIJA
Blumberg: Konferencija o Ukrajini može uskoro biti održana u Švajcarskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala