- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Branko Ćopić na filmu u Jugoslovenskoj kinoteci

© Foto : Sputnjiku ustupio Muzej JugoslavijeFilm "Orlovi rano lete" prema istoimenom delu Branka Ćopića
Film Orlovi rano lete prema istoimenom delu Branka Ćopića - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Inspirisana izložbom „Ježeva kućica - Izmišljanje boljeg sveta”, koja je trenutno postavljena u Muzeju Jugoslavije, Jugoslovenska kinoteka pripremila je filmski program posvećen Branku Ćopiću u sali u Kosovskoj 11.
Ciklus filmova snimljenih po delima Branka Ćopića biće prikazan od 11. do 13. aprila.
Na programu će biti igrani filmovi snimljeni prema Ćopićevim delima kao što su „Orlovi rano lete” (1966) u režiji Soje Jovanović, „Nikoletina Bursać” (1964) Branka Bauera, „Gluvi barut” (1990) Bate Čengića i kratki dokumentarni film „Grob u žitu” (1951) po scenariju Branka Ćopića, a u režiji Puriše Đorđevića.
Posetioci Kinoteke s bioskopskom kartom moći će besplatno da pogledaju izložbu u Muzeju Jugoslavije i obratno - svako s kartom izložbe moći će besplatno da pogleda filmove iz programa o Ćopiću u Kosovskoj 11.

U Doboju izložba posvećena Čopiću

Povodom 40 godina od tragične smrti Branka Ćopića u Narodnoj biblioteci u Doboju otvorena je izložba „Ćopićevo ronjenje ispod sjenki“, koju je priredila bibliotekar Anica Narić.
Knjigama, časopisima i novinskim isečcima, na 20 panoa i u 12 vitrina, prikazan je Ćopićev život i rad, a izložena su i neka od njegovih prvih izdanja koja su u vlasništvu Narodne biblioteke Doboj.
Izložba „Ježeva kućica – Izmišljanje boljeg sveta“ autorki Sare Sopić i Mirjane Slavković u Muzeju Jugoslavije - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
KULTURA
U Ježevoj kućici živi bolji svet: Najvoljenija knjiga svih vremena u novom čitanju u Muzeju Jugoslavije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala