- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Baskija čekala četiri decenije – Radonjić promašio i ostavio Srbe bez trofeja

© AP Photo / Alvaro BarrientosBilbao
Bilbao - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
Pratite nas
Atletik Bilbao osvojio je „Kup Kralja“ posle 40 godina i to pred 60.000 svedoka na stadionu „La Kartuha“. Klub iz Baskije je do 24. trofeja u istoriji stigao posle boljeg izvođenja penala od Majorke 4:2 (1:1 regularan deo), a jedan od tragičara bio je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić, koji je promašio penal.
Svi fudbaleri Atletik Bilbaa bili su precizni sa 11 metara u penal-lutriji, dok su za Majorku neprecizni bili Morlanes i Radonjić, koji je u trećoj seriji loptu poslao iznad prečke.
Srpski trio iz Majorke ostao je tako bez trofeja. Golman Predrag Rajković presedeo je meč na klupi za rezerve, dok su Matija Nastasić i gore pomenuti Radonjić u igru ušli sa klupe.
Bogdanović i Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
SPORT
Srpski derbi u Americi pripao Jokiću: Bogdanović osetio snagu i moć Denvera /video/
Tim sa Baleara poveo je lepim golom Rodrigesa već u 21. minutu i bio je to jedini pogodak u prvih 45 minuta susreta. Iako je Bilbao bio tim koji je imao više loptu u svom posedu i češće je napadao ka golu rivala, mreža Majorke ostala je netaknuta u prvom poluvremenu, dok je Predrag Rajković sve to pratio sa klupe, s obzirom na to da je u finalu Kupa Kralja prednost dobio Slovak Dominik Grejf.
Na izjednačenje se čekalo sve do 50. minuta kada je Sanset pogodio mrežu na asistenciju Nika Vilijamsa, što je ujedno bio i konačan rezultat – 1:1.
Nemanja Radonjić ušao je na teren u 74. minutu umesto Rodrigesa, dok je Matija Nastasić dobio priliku u 105. minutu, u finišu prvog produžetka.
Kako su mreže mirovale posle dva nastavka od po 15 minuta, tako se pristupilo izvođenju penala i Bilbao je tu bio uspešniji rezultatom 4:2. Precizni za tim iz Baskije bili su Garsina, Muniain, Vesga i Berenger, dok su za Majorku pogodili Murići i Sančes, a neprecizni bili Morlanes i Radonjić.
Kup Kralja tako je završio u Baskiji posle predugih 40 godina.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Luka u seriji utakmica bez gola – direktan crveni karton bivšeg Zvezdinog špica /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala