- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski derbi u Americi pripao Jokiću: Bogdanović osetio snagu i moć Denvera /video/

© AP Photo / David ZalubowskiBogdanović i Jokić
Bogdanović i Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
Pratite nas
Denver Nagetsi pobedili su ubedljivo na svom terenu Atlantu Hoks rezultatom 142:110, pa je dvoboj dvojice najboljih srpskih košarkaša u NBA ligi pripao Nikoli Jokiću. Somborac je stigao do 25. tripl-dabla u sezoni, dok je Bogdanović takođe bio dvocifren, ali je pognute glave napustio „Bol Arenu“ u Koloradu.
Nikola Jokić koji je postigao prve poene za Nagetse u meču, a u pitanju je bila trojka posle fantastične timske akcije, meč je završio sa 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija za 30 minuta i 40 sekundi provedenih na parketu.
S druge strane, kapiten Srbije i najbolji košarkaš Atlante u poslednje vreme zaustavio se na 18 poena, imao je po dva skoka i asistencije za gotovo identično vreme u igri kao Nikola Jokić.
Denver je dobio uvodni kvartal u kom je postigao 33 poena, a primiio je 26. Druga četvrtina bila je još efikasnija, a TIm Majkla Melouna je do odlaska na pauzu uspeo da dođe do dvocifrene prednosti – 69:56.
Razgoropadali su se Nikola Jokić i aktuelni šampioni u nastavku, te su u trećoj četvrtini rešili pitanje pobednika, nakon što su zatrpali koš Hoksa sa čak 42 ubačena poena. Već tada je bilo jasno da se „Jastrebovima“ sprema katastrofa u Koloradu i da je samo pitanje koja razlika će biti na kraju meča.
Ispratili su Jokić, Marej i drugovi rivale iz Džordžije sa čak 32 poena razlike kući - 142:110 i vinuli se ponovo na prvu poziciju Zapadne konferencije sa 54 pobeda i 24 poraza, ali uz meč više od drugoplasirane Minesote koja ima i trijumf manje.
Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić stigao je do 25. tripl-dabla u sezoni već u trećoj četvrtini, kada je na svom kontu u tri najvažnije statističke kolone imao 16 poena, 12 uhvaćenih lopti i 10 dodavanja ka saigračima.
Jokić je u prvom poluvremenu razigravao saigrače, da bi u nastavku u potpunosti košgeterski „eksplodirao“ i bio je nemilosrdan prema mrežici rivala, a tradicionalnim „Somborf šaflom“ dizao je publiku u „Bol Areni“ na noge.
Jokić je šutirao iz igre 6/13 od čega za tri poena 2/3, a s linije slobodnih bacanja 5/6.
Kada je Bogdanović u pitanju, iskusni bek šuter i kapiten srpske reprezentacije ubacio je tri trojke iz šetiri pokušaja, dok je iz igre šutirao 6/10.
Najefikasniji akter susreta bio je Kaldvel Poup sa 24 poena, iza njega našao se Majkl Porter Džunior sa 20 poena. U redovima Atlante najbolji je bio Klint Kapela sa dabl-dabl učinkom od 19 poena, 12 skokova i tri asistencije.
NBA rezultati
Bruklin – Detroit 113:103
Memfis – Filadelfija 96:116
Denver – Atlanta 142:110
Dalas – Hjuston 21.30
L.A. Klipers – Klivlend 21.30
Indijana –Majami 23.00
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Paradoks evropske košarke – finalista već najavio da ne želi promociju u Evroligu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala