- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanu se crno-piše sa Zvezdom u Istanbulu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPlejmejker Partizana Aleksa Avramović
Plejmejker Partizana Aleksa Avramović  - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Poslednje kolo Evrolige daće odgovor na samo jedno pitanje koje zanima sve u Srbiji – da li će Partizan proći u plej-in ili će završiti evropsku odiseju. To zavisi od dve stvari: Partizan mora da pobedi Valensiju, a Crvena zvezda da slavi protiv direktnog konkurenta crno-belih – Efesa, i to u Istanbulu.
Šta kaže tradicija, kada su gostovanja crveno-belih na Bosforu u pitanju? Ako bi se to uzimalo u obzir, Partizanu se crno piše.
Statistika je nepogrešiva i ona kaže da Zvezda u Istanbulu protiv Efesa koji, za razliku od Partizana, sam odlučuje o svojoj sudbini za odlazak u plej-in, ima 0/8!
Svih osam utakmica na strani tim sa Malog Kalemegdana je izgubio kada je igrao sa Efesom u Istanbulu. U dva navrata je Zvezda bila nadomak čuda, senzacije, ali je oba puta gubila sa pola koša razlike.
Jedan od ta dva puta bio je 2015. godine u prvom kolu Top 16 faze Evrolige, kada je turski predstavnik slavio košeg Hrvata Darija Šarića svega tri sekunde pre kraja zvuka sirene.
Dvostruki prvak Starog kontinenta imaće prednost domaćeg terena, gromoglasne publike i imperativ moranja da pobedi, dok Zvezda „turistički“ stiže u Tursku, jer je već nekoliko kola rezultatski potpuno rasterećena, bez šansi da se domogne naredne faze Evrolige.
Partizan je protiv Albe u Berlinu odradio pola „domaćeg“ na putu ka ostvarenju cilja. Pobede nad Albom i Valensijom u poslednjem kolu su obavezne, ali tim Željka Obradovića isto tako gleda u „tuđe dvorište“.
Fener nije pomogao Partizanu, jer je izgubio od Efesa posle dramatične završnice. Ni Real nije učinio uslugu slavnom beogradskom klubu, jer je na svom parketu, gle čuda, poražen od Baskonije 95:91.
Ta dva rezultata svela su šanse Partizana na minimum, kao i to da je svoju sudbinu stavio u ruke ljutog rivala koji tradicionalno katastrofalno prolazi u Istanbulu.
Ali, lopta je okrugla, čuda su moguća, a vera umire poslednja...
Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Tristanu baš „leži“ NBA liga – na poverenje uzvratio rekordom karijere
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Rajaković prekinuo crni niz – srpska veza jača od „magije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala