- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Makron i drugi saveznici Zapada - sponzori terorističkog napada na „Krokus“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaDan žalosti za žrtvama terorističkog napada u Krokus Siti Holu
Dan žalosti za žrtvama terorističkog napada u Krokus Siti Holu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Zapadni lideri, među kojima je i francuski predsednik Emanuel Makron su sponzori terorističkog napada u „Krokus Siti Holu“ koji je izvršen 22. marta, smatra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Očigledno je da su Makron i niz drugih zapadnih lidera sponzori ovog užasnog terorističkog napada. To se ne može oprostiti. Ne mogu se sakriti iza svog imuniteta i od sada oni nisu samo neprijatelji Rusije“, napisao je on na društvenim mrežama.
Prema njegovim rečima, Makronova retorika, njegovi postupci, saradnja sa banderovskim režimom u Kijevu, mogu se kvalifikovati kao saučesništvo u terorističkom napadu.
Istakao je da je krug saučesnika veliki, kao i da se on širi i uključuje one koji su dali imovinu, novac, organizovali putovanja, naučili ih da pucaju itd. Naglasio je da će svi oni odgovarati.
Medvedev je dodao da izvršioci nisu bili radikalni islamisti, bez obzira na izjave da pripadaju DAEŠ-u (terorističkoj grupi „Islamska država“ zabranjenoj u Ruskoj Federaciji).
Istakao je i da izvršioci terorističkog napada nisu religiozni fanatici već plaćene ubice koje se trenutno skrivaju u senci DAEŠ-a.
Medvedev je naveo da prve informacije koje su objavljene sa telefona jasno ukazuju na nacionalnost organizatora i da su to zvaničnici nacističke Ukrajine. Smatra da se kod njih rodila ideja da terorističkim napadima nadoknade neuspehe na frontu.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ je 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
RUSIJA
Peskov: Nemam informacije da je Pariz poslao dokaze o terorističkom napadu na „Krokus“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala