- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Nemam informacije da je Pariz poslao dokaze o terorističkom napadu na „Krokus“

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Nemam informacije da je Francuska poslala bilo kakve dokaze o terorističkom napadu na „Krokus“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednik Francuske Emanuel Makron je, komentarišući telefonski razgovor ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua s francuskim kolegom Sebastijanom Lekornom, izjavio da Francuska ima korisne informacije o organizaciji terorističkog napada na „Krokus“.

„Ja nemam informacije o tome da su neki podaci poslati“, rekao je Peskov.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ je 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Zgrada Krokus siti hola nakon terorističkog napada i požara - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
RUSIJA
Na telefonu teroriste iz „Krokusa“ pronađene fotografije ljudi sa ukrajinskom zastavom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala