- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika povećala uvoz đubriva iz Rusije

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Uđi u bazu fotografijaĐubrivo na sajmu u Krasnodaru, Rusija
Đubrivo na sajmu u Krasnodaru, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su iz Rusije uvezle đubrivo u vrednosti koja je u februaru iznosila 158,5 miliona dolara, što predstavlja maksimum od juna 2023. godine, navodi se u podacima američke statističke službe.
Prethodni maksimum u uvozu je dostignut u junu prošle godine kada je obim uvoza iznosio 158,7 miliona dolara. Pritom, za mesec dana, od januara do ferbruara ove godine, SAD su više nego duplo povećale kupovinu đubriva.
Vašington od Moskve kupuje azotna i kalijumska đubriva i isporuke se nesmetano odvijaju. U februaru je iz Rusije uvezeno azotnih đubriva u vrednosti od 84 miliona dolara, a kalijumskih đubriva za 74 miliona dolara.
U Sjedinjenim Američkim Državama su tražena i kombinovana mineralna đubriva, a isporuka je u februaru iznosila skoro 550 hiljada dolara. Pored toga, SAD ponekad kupuju od Rusije i đubriva životinjskog ili biljnog porekla i fosfatna đubriva.
Prema prošlogodišnjim rezultatima Rusija je u SAD isporučila đubrivo u vrednosti od 1,4 milijardi dolara, tako da je zauzela drugo mesto po isporuci đubriva, sa udelom od 15 odsto. Kanada zauzima prvo mesto, sa udelom od 48 odsto i obimom izvoza od 4,4 milijarde dolara.
Pogledajte i:
Ruska berza - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
RUSIJA
Zapadni mediji: Ruska ekonomija raste, Amerika više ne može da promeni tok događaja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala