- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadni mediji: Ruska ekonomija raste, Amerika više ne može da promeni tok događaja

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuska berza
Ruska berza - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Veliki finansijski podsticaji ruske vlade tokom pandemije virusa korona, a potom i specijalne vojne operacije u Ukrajini, utrli su put održivom ekonomskom rastu, niskoj nezaposlenosti, što pomaže Ruskoj Federaciji u ukrajinskom sukobu, piše Politiko, pozivajući se na eksperte.
Nedavne uspešne vojne akcije Rusije u Ukrajini u uslovima zapadnih sankcija dokazuju, kako se navodi, da „Sjedinjene Države više ne mogu da promene tok događaja koji im se ne dopadaju jednim potezom pera Ministarstva finansija“, između ostalog zbog blokade Kongresa 60 milijardi dolara pomoći Kijevu.
Štaviše, većina međunarodnih lidera smatra kontinuirano snabdevanje ruskim energentima važnim faktorom stabilnosti globalnog energetskog tržišta – i ovu tačku gledišta prećutno prihvataju Sjedinjene Države i EU“, navodi se u tekstu.
Kako piše list, trgovinska pozicija Rusije u svetu se vratila u normalu posle kratkog perioda povezanog sa odlaskom zapadnih kompanija i investitora iz Ruske Federacije. Izvoz ruske sirove nafte, posebno morem, podržavaju evropske brodarske kompanije, „na veliku žalost Ukrajine“.
U međuvremenu, Kijev „crpi resurse brže nego što ih neodlučni Zapad može popuniti“. Nema sumnje da se situacija u Ukrajini, gde su „ruske kopnene snage nedavno napredovale“, značajno okrenula u korist Rusije, naglašava Politiko.
Podizanje novca sa bankomata - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
EKONOMIJA
Rusija među pet ekonomija G20 koje najbrže rastu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala