- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal odustaje – Alkaras sanja njegov povratak: „Zabrinut sam“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZORafael Nadal Karlos Alkaras
Rafael Nadal Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, povukao se i sa turnira u Monte Karlu, a uprpkos zabrinutosti Karlos Alkaras veruje u njegov povratak kao i to da bi zajedno mogli da igraju na Olimpijskim igrama. Tome se nada i Toni Nadal koji „kralja šljake“ i dalje vidi kao favorita za osvajanje zlatne medalje u Parizu.
Posle Brizbejna Rafael Nadal i dalje nije uspeo da odigra nijedan drugi, a iako je trebalo da se konačno pojavi u Monte Karlo i to je otkazao.
Ta vest zabrinula je i Karlosa Alkarasa, mladog španskog tenisera, koji se od početka karijere ugleda na „Bika sa Majorke“.

„Zabrinut sam. Voleo bih da se uskoro vrati na teren. Ne znam ništa o Nadalu. Očito da se kao Španac i ljubitelj tenisa bojim da neće igrati na turnirima koji su mu toliko posebni. Ako preskoči Monte Karlo, nadam se da će makar igrati u Španiji“, nada se Alksaras.

Veruje mladi Španac i dalje da bi sa Nadalom mogao da igra na Olimpijskim igrama u Parizu.
„On je oduvek moj idol. Ne postoji lepši način za debi na olimpijskim igrama nego da igram sa njim u paru. Videćemo kako možemo obojica ići u Pariz, jer sve je moguće“, poručio je Alkaras.
Sa druge strane koliko god brine Nadalovo otkazivanje, njegov stric Toni tvrdi da situacija nije alarmantna.
„Osim malih nelagodnosi sa servisom, nema nikakve druge probleme na treninzima. Ili si na 100 odsto i spreman ili nisi, ako nisi onda je bolje da ne igraš. Doduše, moraće da odigra neki turnir pre Rolan Garosa da bi se spremio za grend slem“, rekao je Toni Nadal za špansku agenciju „EFE“.
Rafin stric toliko je uveren u njegov uspešan povratak da veruje da će biti i jedan od glavnih favorita na Olimpijskim igrama.
„Ako sve bude kako treba i ukoliko se oporavi biće među favoritima na Olimpijskim igrama. Verujem da pripada toj grupi“, zaključio je Toni.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Nadal je ponovo odustao: „Nemate pojma koliko mi je teško!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala