- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal je ponovo odustao: „Nemate pojma koliko mi je teško!“

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARD Rafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, odustao je od nastupa u Monte Karlu.
Iako je bilo očekivano da zaigra u Monte Karlu, ni sada se neće naći na terenu.
„Pozdrav svima! Ovo su teška vremena za mene sportski gledano. Nažalost, obaveštavam vas da neću igrati u Monte Karlu. Moje telo mi jednostavno ne dozvoljava. Čak i ako vredno radim i svaki dan ulažem maksimalan napor sa svom voljom da igram i ponovo se takmičim na turnirima koji su za mene bili veoma važni, istina je da danas ne mogu da igram. Nemate pojma koliko mi je teško što ne mogu da budem deo tih događaja. Jedino što mogu da uradim je da prihvatim situaciju i pokušam da gledam u neposrednu budućnost, zadržavajući uzbuđenje i volju za igrom kako bih pružio šansu da stvari krenu na bolje. Još jednom hvala svima, kao i uvek, na podršci i najlepšim željama!“
Kako je ranije preneo španski „Sport.es“ Nadal se muči sa povredom leđa zbog čega mu sledi pauza od šest nedelja što znači da bi pored Monte Karla mogao da propusti i turnir u Barseloni.
Potencijalno bi „kralj šljake“ mogao da se vrati na mastersu u Rimu gde bi se pripremao za Rolan Garos, koji mu je glavni cilj ove sezone, pored Olimpijskih igara.
Nadal je ove sezone igrao samo na turniru u Brizbejnu posle čega je trebalo da igra na Australijan openu, ali se nije osetio spremno.
Prethodno je proslavljeni španski teniser napravio pauzu od godinu dana jer je na Australijan openu 2023. godine povredio kuk posle čega mu je usledio dugačak oporavak. U obraćanju medijima prošle godine najavio je da će ovo biti njegova poslednja sezona u karijeri.
Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Tristan dobio jedan od najtežih zadataka u NBA – pa zvao saigrača iz Partizana da traži pomoć
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala