- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tristan dobio jedan od najtežih zadataka u NBA – pa zvao saigrača iz Partizana da traži pomoć

© Sputnik / Lola ĐorđevićTristan Vukčević
Tristan Vukčević - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Tristan Vukčević, doskorašnji košarkaš Partizana, fantastično se snašao u NBA ligi, što potvrđuju i brojke koje su sve bolje iz utakmice u utakmicu. Koliko srpski košarkaš želi da napreduje svedoči i izjava posle susreta sa Lejkersima kada je otkrio da je pozvao Frenka Kaminskog kako bi se posavetovao sa njim pred taj meč.
Najpre je Tristan Vukčević oduševio partijom protiv Milvokija, a zatim je odigrao još bolju utakmicu protiv Los Anđeles Lejkersa. Osim što je poenterski imao dobar učinak, novajlija u Vašingtonu želeo da je da se pokaže i u odbrani.
Imao je izuzetno težak zadatak jer je trebalo da čuva Entonija Dejvisa, a kako bi to uradio što je bolje moguće obratio se svom bivšem saigrači Frenku Kaminskom koji dobro poznaje stil igre zvezde Lejkersa.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Večiti na krilima Sameda i Jovana /video/
„Gledao sam mnogo snimaka, zvao sam Frenka Kaminskog koji mi je bio saigrač i pitao sam ga za neki savet kako da čuvam Dejvisa. Rekao mi je gde da ga usmeravam. Generalno ga ne zovem oko tih stvari, igramo na istoj poziciji i slični smo igrači, a bio je u ligi sedam-osam godina i zato mi je pomogao“, rekao je Vukčević posle susreta sa Lejkersima.
Istina, Dejvis je na kraju ubacio 35 poena, pored toga je imao 18 skokova i bio je najbolji igrač na meču, ali Vukčević nije jedini koji bi imao problema da ga zaustavi zbog čega mu to niko i nije previše zamerio.
Sa druge strane Tristan je svoj posao obavljao odlično jer je za 20 minuta na parketu ubacio 15 poena i tome je dodao tri skoka kao i jednu asistenciju, čime je nadmašio svoju partiju protiv Milvokija.
Osim što je od dolaska u najjaču košarkašku ligu na svetu pokazao da je izuzetno talentovan, Vukčević je pokazao da mu NBA više leži od Evrolige gde mu je rekord bio 13 poena koliko je dao protiv Baskonije.
U NBA ligi odigrao je tek šest utakmica i već je opravdao svoje mesto.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Šljaka muči srpske tenisere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala