- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Večiti na krilima Sameda i Jovana /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su u neizvesnoj utakmici Voždovac, dok je Crvena zvezda imala lakši zadatak protiv IMT-a, a obe utakmice obeležile su mlade nade „večitih rivala“ Samed Baždar i Jovan Šljivić sa dva maestralna gola.
Punih 40 minuta na stadionu Voždovca nije bilo gola, a onda je u završnici prvog poluvremena lopta stigla do Sameda Baždara koji je odmah šutnuo i zatresao mrežu.
Stvorila se gužva kod gola domaćeg tima, Kovačević nije uspeo da je ikoristi posle kornera, zatim je Andrija Katić odbranio udarac Kalulua, a onda je lopta stigla do Baždara koji je sa leve strane šutirao i levi ugao i tako upisao sjajan pogodak.
Crno-beli su se namučili u nastavku, slavili su na kraju 3:2 i to zahvljujući golu Aranđela Stojkovičća u 92. minutu, ali ono na šta mogu da budu ponosni jeste razvoj mladog Sameda koji je dokazao da je zaslužio poziv Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciju.
To je bio Samedov četvrti gol za Partizan ove sezone, a uz to ima i jednu asistenciju na 16 odigranih ligaških mečeva.
Crno-belima je kada je reč o 20-godišnjaku važno i to što deluje kao već zreo i iskusan igrač, ne plaši da se da đutne u važnim situacijama, što je pokazao i protiv Spartaka kada je njegov pogodak doneo pobedu Partizanu.
Osim Partizana i Crvena zvezda može da se ponosi i to još mlađim talentom. Utakmica na Marakani samo što je počela, igrao se četvrti minut, a prodorni 18-godišnjak izbacio je rivala, šutnuo kroz noge protivničkog igraču i potom poslao loptu pravo u mrežu za Zvedinih 1:0.
Šljivić je svoj ligaški prvenac postigao u devetom ligaškom meču koji igra, ali je prethodno već najavio svoje umeće u Kupu gde je na dve utakmice postigao dva gola.
Za sva tri pogotka talentovanom Jovanu bilo je potrebno manje od 300 minuta na terenu – impresivno.
Jokić i Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Trio koji uči Ameriku košarci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala