- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama u Turskoj i iznenađenje u Španiji – Partizan strepi i navija za Zvezdu

© AFP 2023 / LLUIS GENEFenerbahče Efes
Fenerbahče Efes - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Efesa pobedili su Fenerbahče rezultatom 82:80 u 33. kolu Evrolige i tako otežali put košarkašima Partizana ka plej-inu koji sada moraju da navijaju za Crvenu zvezdu u meču sa Efesom. Drugi sceanrio koji je bio od koristi Partizanu takođe je „pao u vodu“ jer je Baskonija napravila iznenađenje i pobedila Real Madrid (95:91).
Partizanu je za plej-in potrebna pobeda protiv Valensije u poslednjem kolu kao i jedan poraz Efesa u utakmici 33. ili 34. kola. Posle pobede nad Fenerbahčeom, crno-belima ostaje da se nadaju pobedi Crvene zvezde nad Efesom u Istanbulu.
Ukoliko ni crveno-beli ne pobede turski tim, Partizanu neće značiti ni pobeda nad Valensijom. Drugi scenrio bio je da Baskonija izgubi od Real Madrida i Virtusa, ali oni su napravili iznenađenje i savladali „kraljevski tim“.
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
SPORT
Velika promena u tenisu – završni turnir se seli u Saudijsku Arabiju
U turskom derbiju od samog početka vodila se velika borba , ali za nijansu bolji u prvoh deset minuta bio je Efes. Marko Gudurić doneo je poene za prvu prednost Fenerbahčea na meču i od tog trenutka domaći tim više nije bio u zaostatku tokom prvog poluvremena.
U trećoj deonici Efes je poveo, a Gudurić je ponovo bio taj koji je pogodio kada je bilo najpotrebnije i još jednom je vratio prednost na stranu Fenera. Međutim, to nije bilo dovoljno veliko vođstvo, pa je tako poslednjih deset minuta donelo pravu dramu.
Prednost se smenjivala sa jedne na drugu stranu, ali na pet minuta do kraja Efes je stekao šest poena prednosti i Fener je počeo da se muči. Činilo se da je sve gotovo na minut i po do kraja meča kada su gosti i povećali prednost, ali bilo je daleko od toga.
Jedna trojka i jedna ukradena lopta vratili su nadu Feneru,a onda je na 40 sekundi do kraja Gudurić smanjio zaostatak na samo dva poena. Efes je potom odigrao dug napad a Kalates je pogodio za plus četiri, ali ni to nije bilo kraj. Biberović je pogodio trojku.
Na kraju drama je ipak završena Efesovom pobedom. Najefikasniji je bio Vil Klajburn sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, dok su se u Feneru istakli Skoti Vilbekin sa 17 i Marko Gudurić sa 15 poena.
Što se tiče utakmice u Madridu, Real je imao prednost, ali u poslednjoj deonici Baskonija je uspela potpuno da se vrati i napravi veliko iznenađenje. U tom meču najviše se istakao Hauard sa 35 poena, dva skoka i dve asistencije. Kod Reala je najbolji bio Mario Hezonja sa 18 poena, sedam skokova i dva poena, dok je Vanja Marinković, srpski košarkaš upisao tri poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala