- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika promena u tenisu – završni turnir se seli u Saudijsku Arabiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Dugo se pričalo, a sada je i zvanično potvrđeno da će Saudijska Arabija biti domaćin završnog masters turnira za teniserke i to do 2026. godine.
Posle upornih pregovora Saudijska Arabija dobila je domaćinstvo za završni turnir u ženskoj konkurenciji uz rekordni nagradi fond od 15,25 miliona dolara.
To je za 6,5 miliona veća suma od prošlogodišnjeg turnira koji je održan u Kankunu i na kom je bilo izuzetno mnogo primedbi zbog evidentno loše organizacije.
„VTA ruši barijere duže od 50 godina. Želimo da stvorimo više šanse za žene da igraju tenis na elitnom nivou i mislim da radeći ovo možemo da inspirišemo žene i devojke da se uključe u sport. Mi smo globalni sport. VTA predstavlja sve ljude, kulture i sisteme sveta", rekao je Stiv Sajmon, direktor VTA.
Saudijska Arabija već je uplovila u „beli sport“ organizacijom mastersa za novu generaciju koji se igra u Džedi, a čiji je aktuelni šampion Hamad Međedović, mladi srpski teniser.
Dovođenjem prestižnog VTA turnira Arapi su napravili samo jedan korak ka cilju, a to je organizacija nekog od većih turnira i u muškoj konkurenciji.
Ova vest ima svoje kako dobre tako i loše strane. Nema sumnje da će teniserke dobiti daleko bolje uslove u Saudijskoj Arabiji jer su u Kankunu bili izuzetno loši, ali sa druge strane veliki broj teniserki nije navijao ni za opciju odlaska u Arabiji.
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
SPORT
Novak se oglasio zbog Danke: „Ujedinila si nas u molitvi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala