- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši zamenik generalnog sekretara NATO: Slanje vojske u Ukrajinu - opasnost od svetskog rata

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaTenkisti sa zastavom NATO-a
Tenkisti sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Bivši zamenik generalnog sekretara NATO Alesandro Minuto-Rico je u intervjuu britanskom listu „San“ upozorio članice Alijanse da ne šalju vojsku u Ukrajinu, jer bi to, prema njegovom mišljenju, promenilo tok sukoba i istakao da „postoji opasnost“ od novog svetskog rata.

„Ako pošaljete NATO vojsku u Ukrajinu, vi samo podstičete Ruse da povećavaju vojne akcije. I uvek postoji opasnost od novog svetskog rata. Mislim da se to neće desiti, ali ko zna“, rekao je on.

Istakao je da nema potrebe da Ukrajina bude članica NATO-a, ako se to i dogodi, onda će se priroda ukrajinskog sukoba odmah promeniti, biće „nešto drugačiji i opasniji“.
Dodao je da će Kijev biti bolje zaštićen ako ne bude članica Alijanse i da će članstvo Ukrajine u NATO-u imati „opasne“ posledice.
Bivši zamenik generalnog sekretara NATO-a kaže da bi Zapad trebalo da maksimalno štiti Ukrajinu, ali istovremeno i da izbegava agresiju prema Rusiji.
Ranije je konsultant Stejt departmenta SAD Edvard Ljutvak u članku za portal „Unherd“ rekao da se Britanija, Francuska i zemlje Severne Evrope već tajno pripremaju za slanje vojske u Ukrajinu.
Pogledajte i:
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SVET
Konsultant Stejt departmenta: Britanija i Francuska se tajno spremaju da pošalju vojsku u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala