- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska trobojka i deca sa Kosova u Solunu za Živkovićev proboj na vrh /foto/

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoAndrija Živković
Andrija Živković - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Andrija Živković lansirao je sa dve asistencije PAOK na vrh tabele grčkog šampionata u pobedi nad Lamijom – 3:1. „Zlatni orlić“ imao je dodatni motiv, jer su na tribinama „Tumbe“ u Solunu, specijalni gosti bila deca iz Kosovske Mitrovice, koja su razvila srpsku zastavu i uživala u Žiletovoj predstavi.
Andrija Živković poklonio je posle vanserijske partije dres polaznicima fudbalske Akademije iz Kosovske Mitrovice i zahvalio im se, zajedno sa ljudima iz PAOK-a, na boravku i podršci koju su pružali njemu i saigračima u pobedi nad Lamijom.
Lamija je na nezgodnu i čuvenu „Tumbu“ stigla rasterećeno, kao poslednji tim na plej-of tabeli, koji pred sobom nema nikakav rezultatski pritisak.
Upravo su ta sloboda i rasterećenost doveli do šoka u Solunu i vođstva gostiju preko Martineza u ranoj fazi susreta, igrao se sedmi minut.
Ipak, tada na scenu stupa lider PAOK-a Andrija Živković! Kapiten solunskog kluba asistirao je strelcu Mihalidisu u 45. minutu za izjednačenje, pa se s miroljubivih 1:1 otišlo na pauzu.
Kol Palmer - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
SPORT
Ludilo Premijer lige – „raketa“, pa sedam golova i dva preokreta za 107 minuta /video/
Totalni preokret doneo je Švab u 70. minutu, a ponovo je asistent bio Živković, koji je na kraju poneo epitet igrača utakmice.
Konačnih 3:1 postavio je Austrijanac Stefan Švab golom iz penala u 88. minutu. PAOK je posle 29 odigranih kola grčkog šampionata, neposredno pred početak plej-ofa, lider na tabeli sa 66 bodova, drugi je AEK s bodom manje, a treći Panatinaikos koji ima 62 boda.
Srpsko-ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
„Slava Rusiji“ u Beogradu – na 15 metara! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala