- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ludilo Premijer lige – „raketa“, pa sedam golova i dva preokreta za 107 minuta /video/

© AP Photo / Kin CheungKol Palmer
Kol Palmer - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Meč za pamćenje odigrali su Čelsi i Mančester junajted na zatvaranju 31. kola Premijer lige, u kom su „plavci“ slavili posle nestvarnog preokreta u režiji jednog čoveka – Kola Palmera – 4:3 (2:2). Englez kog je Pep Gvardiola precrtao, srušio je posle sedam godina Junajted, i to kako: prvim het-trikom u Premijer ligi, a dva gola bila su iz penala.
Ali, krenimo redom.
Čelsi, čiji je gol od prvog minuta, sada već tradicionalno branio, Đorđe Petrović, poveo je preko Konora Galagera već u četvrtom minutu derbija, da bi apsolutni heroj Palmer duplirao prednost u 19. minutu sa 11 metara.
Hladan ko led bio je 21-godišnji Englez koji je iz Mančester sitija, gde je bio prekobroja, stigao na Stamford bridž 2023. godine.
Činilo se da se crno piše tužnom Mančester junajtedu, koji ove sezone igra uz ogromne turbulencije, ali se onda dogodio totalni preokret.
Mreža Đorđa Petrovića zatresla se dva puta za pet minuta. Prvo je Argentinac Garnačo u 34. minutu prepolovio prednost „plavaca“, da bi Bruno Fernandeš izjednačio u 39. minutu.
Sa pomenutih 2:2 otišlo se na 15-minutnu pauzu. Igralo se ofanzivno i otvoreno na obe strane, a „crveni đavoli“ stigli su do potpunog preokreta u režiji asistenta Entonija i strelca Garnača. „Zaplivao“ je u prazno Petrović, bio je neodlučan prilikom izlaska s gol linije nakon genijalnog pasa koji je Brazilac spoljnim delom stopala „spojio s golom“ Argentinca – 2:3.
A, onda se dogodio fudbal i nestvarni preokret! Prvo je meč zvanično produžen 10 minuta, a igralo se 12, još kada tome dodate pet minuta koliko je produženo prvo poluvreme, dođe se do brojke 107! Toliko je trajao meč na „Stamford bridžu“.
Prosto je neverovatno šta i kako se izdešavalo u toj ludoj, ludoj, završnici!
Prvo Diogo Dalo bio neoprezan i dozvolio je da mu se podvuče u srce kaznenog prostora Madueke, kog je, nehotice srušio i posle dugog gledanja VAR snimka, sudija je ostao dosledan prvobitnoj odluci da je penal za Čelsi.
Hladan kao led, ponovo je bio Kol Palmer! Lopta u jednu, Andre Onana u drugu stranu – 3:3.
I taman kada se činilo da je podela bodova u ovom atomskom fudbalu i spektakularnom meču, najrealniji ishod, ponovo se zatresla mreža Junajteda.
Strelac i apsolutni heroj Kol Palmer. Napadač Čelsija je posle izvedenog skraćenog kornera Enca Fernandeza raspalio po lopti, a ona se uz dosta streće odbila od rezerviste Skota Mektominija i prevarila Onanu.
Spektakl, ludilo, fudbal – Premijer liga....
Pre tog meča Liverpul je uz dosta muke „preživeo“ Šefild junajted i ostao na čelu tabele. „Redsi“ su na Enfildu slavili protiv „fenjeraša“ rezultatom 3:1. Golovi Mekalistera u 76, odnosno Gakpa u 90. doneli su zlata vredna tri boda timu Jirgena Klopa.
Gol Aleksisa Mekalistera bio je neverovatan. „Raketa“ sa nekih 18 metara i lopta koja se konstantno podiže i „ubija pauka“ u levom uglu gola Hrvata Grbića, koji je poklonio prvi gol Liverpulu nakon što je amaterski napucao Darvina Nunjeza, a lopta završila u mreži.
Pobeda Liverpula nastavila je maksimalno uzbudljivu trku za titulu Premijer lige. „Redsi“ su prvi sa 70, sledi Arsenal sa 68 bodova, treći je Mančester siti sa 67 bodova.
Srpsko-ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
„Slava Rusiji“ u Beogradu – na 15 metara! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala