- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron: Neke poruke ruskog ministra odbrane su preteće

© AP Photo / Omar HavanaPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Neke poruke ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u razgovoru sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom su preteće, ocenio je francuski predsednik Emanuel Makron.
„Ministar odbrane Francuske je podneo izveštaj kao što je i običaj kada ministri razgovaraju sa svojim kolegama. Deo izjava sa ruske strane bio je zaista čudan i preteći“, rekao je on na ceremoniji otvaranja olimpijskog centra za vodene sportove kod Pariza.
Šojgu je tokom telefonskog razgovora s Lekornuom, između ostalog, rekao da kijevski režim ne radi ništa bez zapadnih pokrovitelja i da Moskva računa na to da iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus“ ne stoje francuske specijalne službe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Takođe je istakao da će eventualno slanje vojnika u Ukrajinu stvoriti probleme samoj Francuskoj.
Kako je istaknuto, francuski ministar je uporno pokušavao da uveri Šojgua da Ukrajina i Zapad nisu umešani u napad, prebacujući odgovornost na DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).
Makron je danas rekao i da francuska strana raspolaže korisnim informacijama o organizovanju tog terorističkog napada.
"Zamolio sam direktora službe i resornog ministra da održe tehničke razgovore. Pre svega, da izrazimo solidarnost, i zbog toga što imamo korisne informacije - neću ih ovde iznositi - o izvoru i organizaciji ovog terorističkog napada", izjavio je on.
Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
RUSIJA
Šojgu: Krivci za „Krokus“ biće kažnjeni; Slanje vojnika u Ukrajinu stvoriće probleme samoj Francuskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala