- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Krivci za „Krokus“ biće kažnjeni; Slanje vojnika u Ukrajinu stvoriće probleme samoj Francuskoj

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Svi odgovorni za teroristički napad u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“biće kažnjeni, poručio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu svom francuskom kolegi Sebastijanu Lekornuu. On je dodao da će u slučaju slanja vojnika u Ukrajinu nastati problemi za samu Francusku.
Šojgu i Lekornu su ranije danas razgovarali telefonom, na insistiranje francuske strane, kako je navelo rusko Ministarstvo odbrane.
Sergej Šojgu je rekao da će istraga u vezi sa terorističkim napadom biti, nesumnjivo, dovedena do kraja i svi odgovorni kažnjeni, navodi se u saopštenju i naglašava da postoje dokazi o ukrajinskom tragu u organizaciji napada.
„Kijevski režim ništa ne radi bez odobrenja zapadnih pokrovitelja. Računamo da u konkretnom slučaju iza toga ne stoji francuska obaveštajna služba“, rekao je Šojgu.
Kako je istaknuto, francuski ministar je uporno pokušavao da uveri Šojgua da Ukrajina i Zapad nisu umešani u napad, prebacujući odgovornost na DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).
U saopštenju se navodi da je Lekornu izrazio saučešće povodom terorističkog napada.

O slanju francuskih vojnika u Ukrajinu

Ruski ministar je rekao i da će eventualno slanje francuskih vojnika u Ukrajinu stvoriti probleme samoj Francuskoj.

„Kada je reč o izjavi iz Jelisejske palate o slanju francuskog kontingenta u Ukrajinu Šojgu je ukazao da će, ako se to i ostvari, nastati problemi za samu Francusku“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Šojgu i Lekornu su tokom razgovora izrazili spremnost za dijalog o Ukrajini, navelo je rusko Ministarstvo.
„Konstatovana je spremnost za dijalog o Ukrajini. Polazna tačka mogla bi da se zasniva na istanbulskoj mirovnoj inicijativi. Održavanje sastanka u Ženevi bez Rusije je besmisleno“, ističe se u saopštenju.
Prethodno se oglasila francuska strana.
Lekornu je odlučno osudio teroristički napad koji se dogodio 22. marta u Podmoskovlju i izrazio saučešće porodicama poginulih, navedeno je u saopštenju.
Francuski ministar je izrazio spremnost Francuske da sarađuje u borbi protiv terorizma i založio se za produbljivanje bilateralne razmene u cilju maksimalne efikasnosti suprotstavljanja toj pretnji.
Lekornu je, međutim, rekao i da Francuska ne raspolaže nikakvim dokazima o tome da je Ukrajina povezana sa ovim napadom.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala