- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk oduševljen dočekom u Beogradu: „Ovo je potrebno!“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaJorgos Barcokas
Jorgos Barcokas - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Trener košarkaša Olimpijakosa Jorgos Barcokas zahvalio se posle pobede nad Crvenom zvezdom u Areni (89:86) navijačima domaće ekipe na dočeku i atmosferi i istakao da je utakmica bila pravi rat.
Meč 33. kola Evrolige odigran je pred 15.456 navijača, a pristalice Crvene zvezde su aplauzima dočekali trenera grčkog kluba.
"Želim da se zahvalim na dočeku i atmosferi. Zvezda nije imala šanse da se plasira u plej-in, a na tribine je došlo 15 hiljada navijača. Sve su učinili da nas pobede, ovo je potrebni košarci. Utakmica je bila pravi rat. Zvezda nije odustajala, učinili su sve da dobiju meč, napadački su bili odlični, postigli su veliki broj poena i bili u utakmici svih 40 minuta", rekao je Barcokas na konferenciji za medije posle utakmice.
Grčki stručnjak je rekao da je ovo važna pobeda za njegovu ekipu.
"Zvezda ima kvalitet, veliki talenat poseduju Hanga, Teodosić i Nedović, a Bolomboj i Gedraitis su bili odlični takođe. Mučili smo se da zatvorimo utakmicu, ali uspeli smo na kraju. Ovo je jako teško gostovanje i velika pobeda za nas pred početak plej-ofa, teoretski smo obezbedili učešće u doigravanju", dodao je Barcokas.
Trener kluba iz Atine se osvrnuo na činjenicu da su van stroja srpski reprezentativci Filip Petrušev i Nikola Milutinov.
"Imamo veliki problem sa zdravstvenim biltenom, neki igraču nisu u stroju, poput Petruševa i Milutinova, pa pobeda dobija još na težini. Veoma su važni za nas. Milutinov se vratio treninzima posle dva i po meseca i biće spreman da se vrati na teren uskoro. Petrušev će igrati u nedelju meč grčkog prvenstva. Imali smo problema na skoku u prethodnih par mečeva, samim tim jasno je koliko nam fale", zaključio je Barcokas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala