- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović objasnio šta mu je važnije od golova

© AP Photo / Marco Alpozzi/Dušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Dušan Vlahović postigao je gol u pobedi Juventusa nad Lacijom u prvom meču polufinala Kupa Italije (2:0). I dok su mediji bili uporni u nameri da saznaju koliko je Srbinu bitno što se upisao u strelce, on je uzvratio izjavom da je najbitnije da ekipa pobeđuje.
Srpski reprezentatativac je put do mreže protiv Rimljana pronašao u 64. minutu kada je duplirao prednost. Bio je to Vlahovićev 16. pogodak na 28 utakmica ove sezone u svim takmičenjima.
„Iskreno, nije mi bitno koliko golova ću postići ili kome ću da asistiram. Bitno je da pobeđujemo, jer to znači da ćemo zajedno da slavimo. Kada pobedimo, svi smo dobri i ja sam veoma srećan zbog toga“, rekao je Vlahović.
Svestan je Vlahović da je iza Juventusa težak period. Ekipa se oprostila od šampionske trke sa Interom, pa je Kup Italije idealna prilika za osvajanje pehara ove sezone.
„Prolazili smo kroz zaista težak period, tako da smo morali da budemo najbolji u ovoj utakmici. Bilo je teško i očekuje nas još jedan težak meč u revanšu. Ovo je bilo samo jedno poluvreme. Želim da čestitam saigračima i treneru koji je odlično pripremio utakmicu. Moramo da nastavimo ovako“, rekao je Vlahović.
Juventus je minulog vikenda izgubio od Lacija u Seriji A kasnim golom Marušića u 94. minutu, dok je revanš zakazan za 23. april u Rimu i „stara dama“ će braniti 2:0.
Finalni meč biće odigran u Saudijskoj Arabiji u Rijadu.
Florijan Virc - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
SPORT
Realov „prst u oko“ Nemcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala