- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Realov „prst u oko“ Nemcima

© AP Photo / Martin MeissnerFlorijan Virc
Florijan Virc - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Real Madrid nalazi se pred potpisom najtalentovanijeg nemačkog fudbalera Florijana Virca, koji ove sezone predvodi Bajer Leverkuzen do istorijske titule prvaka Bundeslige, objavio je Bild.
Supertalentovani Virc ima 20, a već nekoliko sezona čini bravure na terenu i pravi razliku, što nije nije promakolo za oko skautima kraljevskog kluba. U slučaju da zaista kompletiraju tokom leta pomenuti transfer, biće to „prst u oko“ Nemcima i nemačkom fudbalu u sezoni u kojoj je Bajern Minhen doživeo posrnuće, a kaznena ekspedicija Ćabija Alonsa nezaustavljivo hita ka „Salatari“.
Virc je upravo jedan od glavnih heroja „aspirindžija“ i maestralno odrađuje posao na „travnato tepihu“, što košarkaškim rečnikom potvrđuje dabl-dabl učinak, od 11 golova i 17 asistencija a 37 utakmica u svim takmičenjima ove sezone.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
SPORT
Crni niz je nastavljen – da li će Čačanin sačuvati posao?
Minulog vikenda Leverkuzen je „okrenuo“ u foto-finišu Hofenhajm – 2:1, golovima ANdriha i Šika u 88, odnosno 91. minutu.
Florijan je sa desetkom na leđima komandovao napadima Bajera i na kraju je ocenjen sasvim solidnom ocenom 7,9 iako nije upisao asistenciju, niti se upisao u strelce.
Nemački reprezentativac nedavno je po ko zna koji put skrenuo pažnju fudbalske javnosti efektnim golom u nacionalnom dresu protiv Francuske (2:0): Virc je sa oko 25 metara udaljenosti „projektilom“ zatresao mrežu „galskih petlova“ i to posle samo sedam sekundi igre na stadionu u Lionu.
Real je naoštren da se dodatno pojača i da „otme“ Virca Leverkuzenu, čime bi pokazao da se kraljevski klub nešto što se ne odbija.
S druge strane, Virc bi postao deo „novih galaktikosa“, koje predvode Džud Belingem i Vinisijus Žunior, dok postoje velike šanse da im se priključi i Kilijan Mbape tokom narednog leta.
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
„Rupe“ na štucnama – trend ili spas?
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
SPORT
Odlična vest za Srbiju – Mitrović će moći u Nemačku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala