- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski ekspert: Rukovodstvo Evropske unije je politički impotentno

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
„Pokušaji“ evropskih lidera, kao i francuskog predsednika Emanuela Makrona, da provociraju Rusiju su samo pokušaji da se osećaju živim, izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev televiziji Evrokom.
Naveo je da su Sjedinjene Američke Države ostavile Evropsku uniju da se sama bavi sukobom.
„Vidite da Amerikance više ne interesuje Ukrajina. Oni su shvatili da se taj rat neće zavšiti do američkih izbora i da su čak problem i razgovori o njemu. Onda su rekli Evropljanima da bi trebalo da sami plate taj račun, da ratuju sa Putinom i da rade šta žele. A pošto je sada evropsko rukovodstvo politički impotentno, govorim o rukovodstvu Evropske unije u celini. Što se tiče pojedinih zemalja EU, njima je potreban nov razlog da se osećaju živim“, rekao je Ilijev.
Prema njegovim rečima, evropsko rukovodstvo poziva stanovništvo da se pripremi za ekonomiju u periodu rata i to ne može da ne uznemirava ljude.
„Rat veoma uznemirava ljude i smatram da to nije bez osnova. Čuli ste kako je šef Evropskog parlamenta Šarl Mišel rekao da moramo da se pripremimo za ekonomiju u periodu rata. Jasno je to rekao. To znači da naš novac od poreza neće ići na stvari koje će učiniti naše živote boljim, kao što su putevi. Odnosno, evropski lideri sasvim mirno govore o tome da naša privreda treba da radi na proizvodnji bombi, a ne da radi na tome kako bismo postali bogatiji“, zaključio je bugarski ekonomista.
Pogledajte i:
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SVET
Bugarski novinar o sukobu u Ukrajini: Da li bi Amerika ćutala da joj Meksiko preti?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala