- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar o sukobu u Ukrajini: Da li bi Amerika ćutala da joj Meksiko preti?

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaSofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Kada govorimo o konfliktu u Ukrajini, ne treba zaboraviti, da je zemlja od početka izabrala put konfrontacije sa Rusijom, smatra bugarski novinar i voditelj Petar Volgin.
Prema njegovim rečima, kada bi Meksiko vodio takvu politiku prema Sjedinjenim Američkim Državama, Vašington bi odreagovao.
„Da li Meksiko ima pravo da odluči da će biti antiamerička zemlja i da joj se Amerika ne dopada? Da li ima pravo da joj se sviđa Kina? Da žele da budu kao Kina, da će vlada biti kao Kina, da će lider biti kao Si Đinping, da ne žele lidera kao što je američki predsednik Džozef Bajden?“, izjavio je u intervjuu Jutjub kanalu „Legende“.
„Istakao je da ona ima pravo jer svaka zemlja može da stvara svoj put razvoja. Samo tada, kada se izabere put konfrontacije, kada Meksiko odluči da se razlikuje od SAD, već da bude antiamerička zemlja, u kome će se razvijati kineske baze, kineske rakete, koje mogu da dolete do Vašingtona za nekoliko minuta; kada u Meksiku 30 godina budu pričali i propagirali jedino - da su SAD apsolutno zlo i da bi glavni cilj trebalo da bude kažnjavanje SAD, kako onda Meksiko može da očekuje da će SAD samo stajati i reći: U redu, imate pravo na samoopredeljenje, ovo je vaš put, vis te ga izabrali, možete da nas grdite, da nam pretite, da tlačite Amerikance koji žive u Meksiku i radite sa njima šta hoćete, to je vaše pravo. Ali, shvatate da se od stvarnosti ne može pobeći“, naveo je on.
Bugarski novinar je istakao da je invazija Sjedinjenih Američkih Država na druge zemlje, uključujući i akcije u Jugoslaviji, navodno bila diktirana borbom za ljudska prava.
„SAD se smatraju carstvom liberalne demokratije i jedino, što ih, navodno, motiviše je zaštita ljudskih prava. Zato idu u Irak, Jugoslaviju i bog zna gde još. Da 'brane ljudska prava’. Mislim, da u ovo više niko ne veruje“, zaključio je bugarski novinar.
Pogledajte i:
Raketni sistemi 9K57 uragan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
REGION
Bugarski novinar: Rusija ima inicijativu na bojnom polju bez obzira na zapadnu vojnu pomoć Kijevu
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala