- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: Rusija ima inicijativu na bojnom polju bez obzira na zapadnu vojnu pomoć Kijevu

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistemi 9K57 "uragan" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistemi 9K57 uragan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Nastavak sukoba u Ukrajini znači više poginulih vojnika na obe strane, izjavio je bugarski novinar Petr Volgin, komentarišući papinu izjavu o tome kako poražena strana treba da ima hrabrosti da pregovara.
Volgin je istakao da se slaže sa papinim mišljenjem, međutim, prema njegovim rečima, zapadne zemlje insistiraju na nastavku sukoba.
„Zapravo, papa Franja je rekao ono o što misle milioni ljudi u svetu... Šta time dobijamo? Ništa. Jednostavno će se povećati broj kovčega“, rekao je on na svom Jutjub kanalu.
Kako je naveo, zapadne zemlje insistiraju na nastavku sukoba.
„Upravo to se dešava zahvaljujući nastavku borbenih dejstava i onome što žele naši zapadni partneri – administracija Demokratske stranke u SAD, Ursula fon der Lajen u Briselu ili Stoltenberg u NATO-u. Oni žele da se Ukrajini i dalje šalje novac, oružje i čak tamo pošalju kopnene snage – zašto ne? Da bi Ukrajina pobedila“, objasnio je novinar.
On je dodao da je svakome jasno da inicijativa na bojnom polju sada pripada Rusiji i da, što duže budu trajale borbe, Ukrajina će gubiti sve više teritorija uprkos svoj pomoći Zapada.
„Još uvek ne mogu da razumem šta znači pobeda Ukrajine? Niko ne može jasno da mi objasni šta znači pobeda Ukrajine. Čak i najkritičniji nastrojeni prema Moskvi vide da Rusija sada ima vojnu inicijativu, inicijativu na bojnom polju i da, što duže traje rat, Rusija će više pobeđivati, zauzimaće više teritorije i više će vojnika – ukrajinskih i ruskih ginuti“, istakao je Volgin.
Novinar smatra da se posle dve godine isporuka oružja, izdvajanja novca i slanja vojnih specijalista, došlo do rezultata da Rusija pobeđuje i da je inicijativa na njenoj strani.
„Aako je to tako, koje su garancije da ćemo, ako nastavimo ovu politiku, postići neki drugi rezultat?“, zaključio je on.
U subotu je švajcarska televizija „RSI“ objavila delove predstojećeg intervjua, u kojem je papa izjavio da u sukobu u Ukrajini poražena strana mora da nađe smelosti da to prizna i pristane na pregovore. Ove reči su shvaćene kao poziv na kapitulaciju Kijeva.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala