- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Počela kampanja – Amerikanac „otpisao“ Nikolu i zaboravio Luku /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Sportski analitičar Stiven Ej Smit ne smatra da Nikola Jokić zaslužuje ove sezone MVP priznanje, dok je magičnog Slovenca iz Dalasa – Luku Dončića u potpunosti zaboravio. Prema rečima Amerikanca, koji je uspeo da šokira čak i svog kolegu čuvenog Šenona Šarpa, kao i ostatak planete, glavni kandidat za priznanje je Šej Gildžus-Aleksander iz Oklahome.
U emisiji „First take“ koja se emituje na ESPN-u centralna tema bila je ko će biti novi-stari MVP NBA lige. I dok je Šarp digao ruku i glas za srpskog košarkaškog genija, koji ove sezone nastavlja da podiže lestvicu kada je uticaj na igru i rezultate Denvera u pitanju, njegov kolega Ej Smit, otišao je u potpuno suprotnom pravcu.
Prvo je Šarp nahvalio centra Denvera za kog smatra bi trebalo i treći put da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
Bogdan se oglasio posle sukoba sa trenerom /video/
„Gledajući kako igra Nikola Jokić, šta je uradio tokom sezone i šta sve radi, plus efikasnost sa kojom igra... Iz igre šutira 60 odsto i svake noći ima impresivne brojke. Stivene, uzimamo ga zdravo za gotovo. Sada ga uzimamo zdravo za gotovo jer Džoker to radi svaki dan“, rekao je Šarp, da bi usledila kratka replika u režiji Ej Smita.
„Pričaš o njemu i potpuno razumem sve što si rekao. Ali, Denver je šampionski tim, sa šampionskim trenerom i osobljem oko Jokića. Ali, od Oklahome to nismo očekivali, a videli smo svašta. Prvi su u Zapadnoj konferenciji. A brat Šej Gildžus-Aleksandar je lider tog tima. Poseban je, tu nema dileme“, rekao je Ej Smit.
Američki analitičar koji je poznat po tome što poštuje i ne voli Nikolu Jokića, koliko najbolji košarkaš današnjice zaslužuje, opredelio se za zvezdu Oklahome, a to je sve argumentovao na sledeći način.
„Moj izbor trenutno je Šej Gildžus-Aleksandar. On je broj jedan na Zapadu. Igrao je 71 od 75 utakmice. Treći je po broju ubačenih poena iza Luke i Janisa. Vodi u ligi po broju asistencija, šutira rekordnih 53 odsto, 56 odsto za dva poena. U četiri utakmice protiv Denvera ima skor 3-1. Prosečno ubacuje 26,5 poena“, rekao je Stiven Ej Smit.
Na konkretno pitanje Šenona Šarpa, šta zaista misli Ej Smit, ko će osvojiti MVP priznanje, usledio je odgovor:
„Mislim da će nagradu dati Jokiću, ali bih ja glasao za Šeja. Jokić mi je na drugom mestu, to moram da ti priznam. Za treće će biti borba između Edvardsa i Bransona“.
Takav odgovor poprilično je zbunio Šarpa, iz jednog prostog razloga. Naime, Ej Smit među četvoricom košarkaša nije pomenuo Luku Dončića, koji je trenutno prvi pratilac Nikole Jokića u MVP trci.
„Čekaj, čekaj, izostavio si Luku Dončića?“, kratko je dobacio Šarp.
„Hej, hej, to je samo zbog plasmana jer se bori za peto mesto, Šenon“, rekao je Stiven Ej Smit, koji je poveo „MVP kampanju“ protiv dvojice Evropljana koji dominiraju američkom košarkom, što očigledno pomenuti analitičar ne može da prihvati.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
Bogdanu „pao mrak“ – bacio je flašicu i zaleteo se ka treneru /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala