- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner: Dva puta pobediti Novaka – to je važno

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nije počeo sezonu onako kako je želeo, još uvek nema titulu, a sve je počelo krajem prošle godine kada je poražen od Janika Sinera u Dejvis kupu. Dok je taj poraz najavio pad Novakove forme u isto vreme je najavio i procvat Italijana.
Veliko iznenađenje dogodilo se u Malagi gde Novak Đoković protiv Janika Sinera nije uspeo da iskoristi čak tri meč lopte, a to iznenađenje bilo je uvod u tenisku bajku italijanskog asa.
Prethodno je Novaka pobedio u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu, a iako je kasnije izgubio od srpskog asa u finalu to što je uspeo da upiše tu prvu pobedu bilo je izuzetno važno za njega.
„Nisam očekivao ovo. Lagao bih kada bih rekao da jesam. Ipak, osećao sam da sam bio spreman za dobre rezultate ove godine, jer sam imao sjajnu pauzu, odličan kraj prošle sezone. Znate, dva puta pobediti Novaka, to je za mene bilo važno, zaista važan rezultat“, poručio je Siner.
Srpski as doneo je samopouzdanje Italijanu koji se potom sastao sa njim i u polufinalu Australijan opena gde ga je pobedio i treći put. Posle toga Janik je osvojio svoj prvi Grend slem, a onda nastavio da ređa titule u Roterdamu i Majamiju.
Za sve te rezultate pripremili su ga kako kaže oni od prošle godine u drugom delu sezone.
„Imao sam stvarno konstantno dobre nedelje, Peking i Beč jesenas, ATP Finale i Dejvis kup. To me je spremilo za velike rezultate. Sada imam ovu sjajnu statistiku. Za mene je to bilo važno jer sam na svakom turniru na koji sam došao osećao da imam dobra rešenja za nastupe tamo“, rekao je Siner.
Janik je od ponedeljka posle velikih uspeha napredovao na ATP listi i na drugom mestu smenio Karlosa Alkarasa.
„Znači mi mnogo. Iako je važnije misliti o sjajnim igrama u polufinalu i finalu. Biti broj dva na svetu, to je divan osećaj. Nikada nisam mislio da ću stići do toga. Stižem iz normalne porodice. Moj otac i majka i dalje rade. Za mene sport je jedna, a život druga stvar. Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku. Dani kada osvajate turnir su posebni“, zaključio je Siner.
Italijanski teniser još uvek ne može da ugozi Novakovo prvo mesto, neće to moći ni u slučaju da osvoji masters u Monte Karlu, ali bi mogao da smanji zaostatak.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
Počela kampanja – Amerikanac „otpisao“ Nikolu i zaboravio Luku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala