- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Šteta – Jokić je opljačkan“

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, maestralni srpski košarkaš, predvodi trku za najboljeg košarkaša regulanrog dela sezone, što bi bila njegova treća MVP nagrada, a Džordž Karl, legendanri američki trener, veruje da je to zapravo trebalo da bude četvrto MVP zvanje za srpskog asa.
Još jednu neverovatnu sezonu igra sjajni Nikola Jokić i ide ka tome da bude proglašen za najboljeg igrača najjače košarkaške lige na svetu, sa čime se slaže i Džordž Karl koji uz to smatra da je srpski as „opljačkan“.
„Baš šteta što je Jokić opljačkan prošle godine, jer u suprotnom ove bismo pričali o prvom igraču ikada koji je osvojio četiri MVP titule u nizu“, napisao je na društvenoj mreži čuveni trener.
Ovo nije prvi put da je Karl hvalio Jokića, to čini često posle Nikolinih odličnih partija, ali prošle godine mišljenje mnogih stručnjaka nije pomoglo. Za najboljeg igrača bio je proglašen Džoel Embid MVP titulu neće moći da odbrani jer je previše odsustvovao zbog povreda.
Od početka sezone Jokić prosečno beleži 26,1 poena, 12,3 skokova i devet asistencija, a procenat šuta prve zvezde Denvera je 57,9 odsto.
U trci za MVP-a važan je i Jokićev doprinos Nagetsima, a oni se trenutno bore za prvo mesto Zapadne konferencija.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
Siner: Dva puta pobediti Novaka – to je važno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala