- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Nikakvi varvarski teroristički napadi ne mogu da zaplaše i slome duh Rusa i Belorusa

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Moskva i Minsk uspešno savladavaju napade kolektivnog Zapada i osiguravaju bezbednost svojih građana, navodi se u čestitki ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova beloruskom kolegi Sergeju Olejniku povodom Dana jedinstva naroda Rusije i Belorusije.
„Uveren sam da zajedno možemo da se izborimo sa najozbiljnijim pretnjama i izazovima, koji nam dolaze od kolektivnog Zapada i njegove ukrajinske marionete i da osiguramo bezbednost i prosperitet svih Rusa i Belorusa“, rekao je Lavrov.
Istakao je da nikakvi varvarski teroristički napadi ne mogu da zastraše i slome duh Rusa i Belorusa. Ruski šef diplomatije je dodao da zajednička teška iskušenja još više ujedinjuju obe države i jačaju odlučnost da se stane na kraj zlu koje odiše ideologijom neonacističke mržnje prema ljudima i verskim ekstremizmom.
„Računam da će se nastaviti tradicionalno bliska saradnja naših ministarstava spoljnih poslova na svetskoj sceni u skladu sa Programom usaglašenih akcija za 2024-2026. godinu. Posvećeni smo bliskoj diplomatskoj i višestrukoj bilateralnoj saradnji i intenzivnim integracionim procesima u okviru Savezne države, Evroazijskog ekonomskog saveza, ODKB-a i ZND-a“, zaključio je Lavrov.
Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije se svake godine obeležava 2. aprila. Upravo su na taj dan 1996. godine predsednici obe države potpisali sporazum „O formiranju Zajednice Rusije i Belorusije“ što je predstavljalo početak procesa integracije dve zemlje.
Pogledajte i:
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
RUSIJA
Lavrov: Na Zapadu pišu scenarije o dekolonizaciji Rusije - mogu samo da sanjaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala