- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poklonite se kraljici servisa

© AP Photo / Lynne SladkyJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka ruskog porekla, izgubila je drugo uzastopno finale mastersa u Majamiju, ali Grend slem šampiona od početka sezone bolja je od svih koleginica u segemnetu as servisa.
Masters u Majamiju drugi put je „za dlaku“ izmakao Jeleni Ribakini, ali Moskovljanka od početka sezone ima dve titule sa turnira 500 serije čime je pokazala da je u dobroj formi i da nema razloga za brigu.
Pogotovo ne treba da brine jer je kada je reč o asovima najbolja od svih teniserka od početka godine na mastersima. Ribakina je u Dohi i Majamiju servirala ukupno 99 asova, daleko više od bilo koje druge teniserke.
Kao i u Majamiju i u Dohi je Jelena stigla do borbe za titulu, a tada joj se isprečila Iga Švjontek, prva teniserka sveta.
Zbog Jeleninog izraza lica koje je često identično jer Moskovljanka ne voli da pokazuje emocije, na društvenim mrežama ljudi često vole da ističu da joj nije stalo, a istina je potpuno drugačija.
Ono što je važno je da ona na pravi način gleda na svoje pobede i poraze, pa tako turnir na kom je došla do finala za nju predstavlja uspeh, kako i treba da bude.
„Mislim da je i prošle i ove godine dobar rezultat. Naravno da nije lako izgubiti u finalu, ali na kraju krajeva, na duge staze, mislim da je to i dalje veliki uspeh“, jasno je rekla Ribakina posle poraza od Amerikanke Danijel Kolins.
Videlo se na Jeleninom licu razočarenje posle ovog meča, ali je očigledno brzo shvatila da je napravila uspeh.
Moskovljanka je trenutno četvrta teniserka sveta.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
SPORT
„Šteta – Jokić je opljačkan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala