- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Napisao istoriju NBA pa dobio bizarnu kaznu – a onda branio „Ludog Srbina“: „Kakvo je to pitanje?“

© AP Photo / Eric GayViktor Vembanjama
Viktor Vembanjama - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Neverovatni Viktor Vembanjama odigrao je sjajnu utakmicu za San Antonio protiv Njujorka, a zatim i protiv Golden Stejta. Senku na prvi meč bacila je bizarna kazna koju je mladi talenat dobio jer je bacio loptu u publiku, ali se posle nove odlične partije šalio na svoj račun.
Mladi francuski košarkaš briljira u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a koliki talenat poseduje dokazao je i protiv Njujorka kada je ubacio 40 poena i tome dodao 20 skokova uz sedam asistencija.
Posle te utakmice usledio je susret sa Golden Stejtom, a Vembanjama je ponovo bio odličan. Upisao je 32 poena, devet skokova i pet asistencija i pokazao da sjajno da njegovo perfektno veče protiv Njujorka nije bio slučajnost.
Publika je bila u potpunom transu zbog neverovatnog Viktora tokom obe utakmice, ali protiv Njujorka posebno, kada je i samog Viktora atmosfera ponela pa jeposle teško izborene pobede loptu bacio u publiku.
NBA liga ne dozvoljava takav postupak, pa tako nije progledano kroz prste ni Vembanjami koji je kažnjen sa čak 25 hiljada dolara.
„Ne, neću ja to platiti“, rekao je Vembanjama i nasmejao sve prisutne.
Kazna će morati da se plati iako je razlog bizaran, ali će morati i da se pamti ova utakmica koja je ušla u istoriju.
Vembanjama je postao prvi ruki koji je postigao najmanje 40 poena i 20 skokova posle Šekila O' Nila koji je to učinio 1993. godine. Pre više od tri decenije Šek je ubacico 46 poena uz 21 skok.
San Antonio izabrao je Vembanjamu kao prvog pika na draftu, a Greg Popovič, američki trener srpskog porekla, puno radi sa njim.
„Puno pričamo, dobro se slažemo, smejemo se zajedno. I dalje je zahtevan“, rekao je Francuz i potom istakao koliko ceni Popoviča.
Upitan je da li je on dobar trener za njega zbog čega se i pobunio.
„Kakvo je to pitanje? Naravno“, poručio je Viktor Vembanjama.
Definitivno 20-godišnjak ide ka tome da postane jedan od vodećih igrača u najjačoj košarkapkoj ligi na svetu, a već sada je velika zvezda.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
SPORT
Novak najbolji, Siner drugi: Pada još jedan Federerov rekord – ali sledi borba za opstanak na vrhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala