- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak najbolji, Siner drugi: Pada još jedan Federerov rekord – ali sledi borba za opstanak na vrhu

© Sputnik / Tamara RankovićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Novak Đoković započeo je 419. nedelju na prvom mestu ATP liste, ali glavni rival koji preti da mu preuzme tu poziciju sada je Janik Siner koji je posle trijumfa u Majamiju postao drugi teniser sveta.
Uprkos ranom porazu u Indijan Velsu Novak Đoković i dalje je najbolji teniser sveta sa 9.725 bodova, dok je sada iza njega Janik Siner sa 8.710.
Karlos Alkaras već duže vreme je pričao o tome kako da mu je glavni cilj da se vrati na prvo mesto ATP liste, ali će sada put do toga biti znatno teži.
U nastavku sezone je apsolutno sve moguće jer kako Novak, tako i Siner i Alkaras imaju ozbiljne planove za turnire na šljaci.
Međutim, ono što je sigurno je da će srpski as ostati na samom vrhu najmanje do 15. aprila odnosno do kraja mastersa u Monte Karlu, a tada će imati 36 godina i 322 dana što znači da će zvanično postati najstariji broj jedan i tako oboriti još jedan rekord Rodžera Federera.
Kada se masters u Kneževini završi, sve je moguće. Novak u Monte Karlu brani samo 90 bodova, dok Siner brani 360 i ne može da zaradi više od 640 bodova što nije dovoljno da ugrozi Novaka.
Međutim, tu priliku imaće Alkaras koji u Kneževini može da zaradi svih 1.000 bodova pa bi tako osvajanjem titule mogao da prestigne Novaka, ali samo u slučaju da srpski as u poslednji čas ne odluči da ode u Monte Karlo što je gotovo nemoguće.
Alkaras sada ima 8.765 bodova i već će na narednom mastersu ako ne Novaku zapretiti Sineru, dok srpskom asu ide u prilog to što ne brani veliki broj bodova.
U Madridu nije igrao, dok je u Rimu ispao u četvtfinalu što znači da bi mu svaki prolaz dalje od te faze turnira doneo poene. Za to vreme Alkaras će imati „pune ruke posla“ jer brani 1.500 bodova iz Barselone i Madrida, dok mu je jedina šanza za osvajanje većeg broja poena Rim gde je prošle godine ispao u trećem kolu.
Siner koji bi u Monte Karlu mogao da smanji zaostatak za Novak brani i četvrtfinale Barselone, kao i četvrto kolo Rima, ali je u najboljoj poziciji pred Rolan Garos gde je prošle godine ispao u drugom kolu.
Dakle, Novaku predstoji velika borba na šljaci za opstanak na prvom mestu.
Kada je reč o ostalim igračima u Top deset, Danil Medvedev ostao je na četvrtom mestu, iza njega je Aleksandar Zverev, a šesti teniser sveta je Andrej Rubljov. Iza njih su Holger Rune, Kasper Rud, Grigor Dimitrov koji se vratio u Top 10 kao i Hubert Hurkač.
ATP lista:
1.
Novak Đoković (Srbija) 9.725
2.
Janik Siner (Italija) 8.710
3.
Karlos Alkaras (Španija) 8.765
4.
Danil Medvedev (Rusija) 7.165
5.
Aleksander Zverev (Nemačka) 5.415
6.
Andrej Rubljev (Rusija) 4.890
7.
Holger Rune (Danska) 3.795
8.
Kasper Rud (Norveška) 3.615
9.
Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.540
10.
Hubert Hurkač (Poljska) 3.425
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
SPORT
Vasa delio magične asistencije i ostvario dabl-dabl: Nikola i Tristan zapaženi u srpskom okršaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala