- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bugarinu ne može niko ništa – posle Alkarasa „nokautirao“ i Zvereva za finale

© AP Photo / Marta LavandierGrigor Dimitrov
Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Bugarin Grigor Dimitrov plasirao se u finale Mastersa Majami posle velike borbe sa Aleksandrom Zverevom – 6:4, 6:7, 6:4. U meču koji je trajao čak dva sata i 40 minuta, Bugarin je izašao kao pobednik, i u nedelju (18.30) će se za trofej sastati sa Janikom Sinerom, koji je Rusu Danilu Medvedevu prepustio svega tri gema.
Impresivno u Sjedinjenim Američkim Državama deluje na terenu „bugarski Federer“ koji definitivno podseća na svoje najbolje dane, kada je bio u samom vrhu svetskog tenisa.
Paklen žreb imao je Dimitrov, ali mu to nije predstavljalo problem da se domogne finala sa Janikom Sinerom.
Redom je Dimitrov rušio Čileanca Tabila, zatim Nemca Hanfmana, a onda su usledili spektakularni mečevi sa Hubertom Hurkačom, kog je „okrenuo“ i izborio se za dvoboj sa Karlosom Alkarasom.
Ispostaviće se, ni to nije bio problem za Grigora. Mnogi su ga unapred otpisali protiv drugog igrača planete i prvog pratioca Novaka Đokovića, ali je Dimitrov zaigrao atomski tenis i pobedio 6:2, 6:4.
Kada srušite Alkarasa, onda je jasno da niste otpisani ni protiv Nemca ruskog porekla. Ponovo je Bugarinu „prišivena“ etiketa otpisanog i ponovo je uspeo sve da ih demantuje.
Izašao je na teren i uspeo da pobedi u velikoj brobi. Prvi set dobio je rezultatom 6:4 i to uz brejk u desetom gemu, kada je realizovao prvu brejk, odnosno set loptu.
Pravi spektakl usledio je u drugom setu, gde su Dimitrov i Zverev sebično čuvali servis i nije bilo brejka, pa je tajbrejk morao da odlučuje. U igri nerava bolje se snašao Nemac koji je slavio rezultatom 7:4.
Novi set i stari Bugarin. Uspeo je Dimitrov da brejkne Zvereva u sedmom gemu, što je na kraju bilo dovoljno za 6:4.
Nema dileme da će dvojica tenisera koji igraju najbolji tenis u Majamiju, prirediti spektakl publici u nedelju od 18 sati i 30 minuta.
Podsetimo, Siner je uništio Rusa Danila Medvedeva, slavio je za samo 71 minut - 6:1, 6:2.
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2024
SPORT
Hladan tuš za Medvedeva u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala