- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Medvedev stvorio Sinera: „Učinio me boljim“

© AFP 2023 / EVA MANHARTJanik Siner i Danil Medvedev
Janik Siner i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, prošle godine bio je strah i trepet za Janika Sinera, a onda je Italijan odlučio da posle šest poraza nešto promeni. Prvi put Danila je pobedio u Pekingu i od tog meča više nije izgubio od njega. Posle pobede nad Rusom u polufinalu Majamija Siner je otkrio da je najviše napredovao upravo zahvaljujući njemu.
Ređao je Danil Medvedev pobede protiv Janika Sinera kao od šale sve do septembra prošle godine i turnira u Pekingu kada ga je Italijan savladao u finalu. Posle toga Janik je slavio i u naredna četiri meča, od čega je poslednji odigran u Majamiju.
Tajna uspeha italijsnakog tenisera leži upravo u ruskom asu.
„Danil me je učinio boljim teniserom .On me je naterao da tražim nove načine kako da ga pobedim, protiv njega sam naučio koji je najbolji put da prihvatim poraze i učim iz njih“, otkrio je Siner.
Uspeo je treći reket sveta da pobedi Medvedeva i u Australiji uprkos tome što je ruski teniser imao prednost od 2:0 u setovima.
„Ja sam igrao dobro, ali je on promašivao udarce koje obično ne greši“, rekao je Siner o tom meču.
Italijan je trenutno teniser koji je u najboljoj formi. Od početka sezone ima titule sa Australijan opena i iz Roterdama, a tome se kako kaže ni sam nije nadao.
„Ni sam nisam očekivao ovakav start sezone. Iznenađen sam kako je počela. Sada želim da se usredsredim dan za dan. Svestan sam da će protivnici sve bolje poznavati moju igru i da će svi želeti da me pobede. Zato želim da uvek budem maksimalno pripremljen. Uveren sam u svoje mogućnosti ali želim da nastavim da napredujem. U finale ću ući sa velikim optimizmom, svestan da je ovo poslednji veliki turnir pred sezonu na šljaci“, poručio je Siner.
Italijan je u polufinalu ubedljivo savladao Medvedeva, a za titulu će se boriti protiv Grigora Dimitrova koji je pobedio Sašu Zvereva. Sineru bi trijumf doneo drugo mesto na ATP listi.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
SPORT
Luka rešio meč i upro prstom ka Divcu: „Trebalo je da me draftujete“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala