- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka rešio meč i upro prstom ka Divcu: „Trebalo je da me draftujete“ /video/

© AFP 2023 / ARIS MESSINISLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Vlade Divac, legendarni srpski košarkaš, 2018. godine napravio je veliko iznenađenje kada je kao generalni menadžer Sakramento Kingsa na draftu izabrao Marvina Beglija, a ne Luku Dončića. Šest godina kasnije Divac je gledao utakmicu Dalasa i Sakramenta na kojoj je slovenački košarkaš blistao, ali mu i pokazao da je još uvek ljut zbog te situacije.
Kada je Vlade Divac na draftu izabrao Marvina Beglija ispred Luke Dončića, svoju odluku objasnio je time da je Belgi bolji košarkaš. Ispostaviće se da je legenda srpske košarke pogrešila, a da Dončić to nikada nije zaboravio.
U završnici meča Dalasa i Sakramenta Dončić je postigao poene za pobedu Maveriksa, a potom mahnuo rukama prema Divcu. Dok je dolazio na klupu saigračima je jasno rekao da i dalje pamti situaciju iz 2018. godine.

„Trebalo je da me draftujete“, poručio je Dončić.

Slovenački košarkaš je bio u pravu jer se ispostavilo da je daleko veći talenat i daleko bolji igrač od Beglija koji trenutno igra u Vašingtonu.
Ne može se za tadašnji izbor Divca reći da je loš igrač, prosečno beleži 13,7 poena i 8,1 skok po meču, ali kada se poredi sa slovenačkim košarkašem, to su dve potpuno drugačije planete.
Grigor Dimitrov i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
SPORT
Bugarin „pobedio sebe“ i vratio se tamo gde pripada: „Konačno!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala