- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković potvrdio Pilićevu teoriju i poručio: „Nemam jasnu ideju – ko i da li uopšte“ /video/

© Sputnik / Tamara RankovićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, obrazložio je razloge rastanka sa trenerom Goranom Ivaniševićem i najavio da će možda u budućnosti nastupati bez šefa stručnog štaba.
Đoković je nedavno objavio da završava saradnju sa Ivaniševićem, a posle premijere filma o njegovom nekadašnjem mentoru Nikoli Piliću govorio je o toj temi.
„Pre svega on mi je prijatelj za života, moje i moje porodice. Meni je izuzetno drag, to što smo okončali profesionalnu saradnju ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Koliko god rastanak može da bude pozitivan, bio je prijateljski“, naveo je Đoković.
Potom je izneo i razlog o kom je ranije za Sputnjik govorio Nikola Pilić.
 Biši trener Novaka Đokovića, Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Pilić za Sputnjik otkriva razlog rastanka Đokovića i Ivaniševića /video/
„Jednostavno je došlo do tačke zasićenja. Osetili smo da je vreme da se raziđemo posle skoro šest godina saradnje u kojoj smo napisali stranice istorije našeg sporta. Osvojili smo nebrojano Grend slem titula i završili nekoliko godina na prvom mestu na ATP listi“.
Ipak, postoji nešto više od odnosa trenera i igrača.
„Prošli smo kroz sito i rešeto, kroz deportaciju, diskvalifikaciju, mnoge momente koji nisu nimalo prijatni, ali je on uprkos svemu bio uvek tu za mene. To je nešto čega ću se zauvek sećati, tog ljudskog odnosa prema meni. U našem profesionalnom odnosu ljudske vrednosti su uvek ispred svega. Zbog takvog odnosa i hemije koju smo imali i sam rezultat je došao kao pozitivna posledica svega. Njemu želim sve najlepše, ostajemo u privatnom odnosu, ali je na profesionalnom došlo do razilaženja“.
Za dalje – ni Novak ne zna.
„Što se tiče naredne etape u kontekstu trenera za mene još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će nekoga uopšte biti. Prosto uvek sam imao trenere uz sebe od malih nogu, pokušavam sada da osetim ono što meni prija i što mi je potrebno“, zaključio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala