- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Umesto osude varvarskog granatiranja Jugoslavije, primili su Kosovo u Savet Evrope

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMoskva: Proterivanje ruskog diplomate iz Tirane neće ostati bez odgovora
Moskva: Proterivanje ruskog diplomate iz Tirane neće ostati bez odgovora - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Savet Evrope postao je „predvorje“ Evropske unije i NATO-a, rekao je Leonid Slucki, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove i lider LDPR-a, komentarišući odluku političkog komiteta Parlamenta Saveta Evrope (PSSE) o preporukama za prijem samoproglašene Republike Kosovo u organizaciju.

"PSSE odlučila je da uruči „poklon” na 25. godišnjici početka agresije Severnoatlantske alijanse na Jugoslaviju. I ovde se ne radi o osudi varvarske operacije NATO. Ne. Reč je o ulasku samoproglašenog Kosova u Savet Evrope, suprotno stavu dugogodišnje članice organizacije – Srbije", napisao je Slucki na svom Telegram kanalu..

"Savet Evrope, od nekada najšire evropske organizacije, postao je predvorje Severnoatlantske alijanse i Evropske unije. Odluka Rusije da napusti ovo "kraljevstvo dvostrukih standarda" u martu 2022. godine bila je jedino ispravna. Sada sličan scenario čeka Azerbejdžan, a rukovodstvo Srbije će, siguran sam, izvući zaključke. Vođenje proameričke politike vodi Savet Evrope ka samouništenju,“, dodao je on.
Politički komitet PSSE na sastanku u Parizu primio je zahtev samoproglašene Republike Kosovo u Savet Evrope. Sledeći korak biće plenarna debata i glasanje u skupštini koji se očekuju 18. aprila.
Zastave ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SRBIJA
Šta su rekli predstavnici zemalja koji nisu podržali tzv. Kosovo u Savetu Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala