- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Niki zaplakao u srcu Beograda zbog Novaka: „Prihvatili smo ga kao sina“ /video/

© Sputnik / Strahinja KlisarićNikola Pilić
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Legendarni hrvatski stručnjak Nikola Niki Pilić, koji trenutno boravi u Beogradu zbog dokumentarnog filma „Nikola Pilić – legenda“ , pričao je o veličini najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, i tom prilikom „slomile“ su ga emocije – zaplakao je. Nole je kao 12-godišnji dečak učio tenis na Akademiji hrvatskog stručnjaka.
„Činjenica je da smo moja supruga i ja, Novaka primili stvarno kao specijalnu personu, kao da je naš sin znajući šta se događa ovde u Srbiji. Izvinite za emocije koje izbijaju iz mene. Novak je kao čovek i kao igrač jedna specijalna persona. Znao sam da će biti internacionalni igrač, nisam znao da će biti svetski broj jedan“, rekao je čuveni Niki Pilić, čiji je učenik bio Novak.
Đoković je kao dete, sa 12 godina, dok je krčio teniski put, bio polaznik čuvene Akademije Nikole Pilića, i to 1999. godine kada je NATO izvršio agresiju na Jugoslaviju. Harizmatični Niki Pilić i te kako nosi zasluge za sve ovo što je danas ostvario Novak Đoković.
„Vidite vi koje su to emocije kada pričam o Novaku. Njegov kvalitet u svakom smislu je bio izuzetan, i kao čovek i kao igrač. Supruga Mija i ja smo to videli. Novak je takav čovek, da jedan trener koji mu daje jako puno, on to oseća i zna da treba da vam pokaže zahvalnost. Izvinite što sam ja sa emocijama otišao malo dalje, ali ne smeta ništa“, rekao je Pilić u „Domu omladine“ u srcu Beograda na promociji filma „Nikola Pilić – legenda“.
Novak Đoković pozdravlja volontere na Beograd openu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Novakov „ritern“ znatiželjnim Hrvatima
Neizbežno pitanje bio je raskid saradnje Gograna Ivaniševića i Novaka Đokovića.
„Ja ne želim da nešto kažem. Nisam razgovarao ni sa Novakom ni sa Goranom razgovarao. Ako su oni radili toliko godina i ako su osvojili 11 velikih turnira. Evo, 2023. Novak je igrao najbolju godinu. Osvajao je Australijan open, Rim, Pariz, finale Vimbldona, osvojio US Open... Međutim, ljudi se umore, pretpostavljam da je to veliki pritisak svake nedelje i NOvak se mora pripremiti i nemaju uvek isto mišljenje kod nekih stvari. Pretpostavljam da je došlo do umora između NOvaka i Gorana, ali to ja iz mog rukava. Ponavljam, nisam ni sa jednim, ni sa drugim razgovarao“, rekao je Pilić na konferenciji na kojoj je bio reporter Sputnjika.
Pilić je za kraj druženja sa srpskim novinarima poručio.
„Kao trener sam bio ponosan što sam dobio dijamant koji imam priliku da brusim. Sa njim sam došao u Beograd pre 20 godina, Novak sada ima 37. Da sam u 75. godini ostavio nešto iza sebe. Bojkot Vimbldona, iz korena smo promenili tenis, tretirali su nas igrače loše, od tada smo dobili poštovanje tih ljudi. Počeli su da grade stadione, širili, mi smo bili plaćeni 50 funti, a Vimbldon je zarađivao 100 miliona funti. Ali, to nije važno. Sada na Australijan openu imate 1,4 miliona gledalaca. Dobio sam mogućnost da treniram najvećeg svih vremena, a NOvak je dobio tek trećinu medijske izloženosti u odnosu na ono što je uspeo. Da pet puta bude izabrana kao najbolji sportisa sveta“, zaključio je Pilić.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Sve(t) je na strani „grešnika“ – pijedestal spreman za sedmog veličanstvenog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala