- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sve(t) je na strani „grešnika“ – pijedestal spreman za sedmog veličanstvenog

© AP Photo / Lynne SladkyJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Italijan Janik Siner na pravom je putu da u nekom trenutku postane svetski broj 1. Brojni stručnjaci predvideli su takav epilog, pošto je tri puta u kratkom vremenskom intervalu pobeđivao Đokovića, od čega je poslednji skalp bio u polufinalu Australijan opena. Sada se pojavio još jedan parametar koji ukazuje da je „grešnik“ spreman za pijedestal.
Italijanski teniser, inače, treći reket planete u ovom trenutku koji ruši redom na Mastersu u Majamiju, stigao je protiv Čeha Mahača do impozantnih 20 pobeda na 21 odigranom meču, a statistički podaci kažu da je tradicija u 21. veku, da kome je to pošlo za rukom, da će biti svetski broj 1.
Da li je Siner sedmi veličanstveni igrač koji će nastaviti niz i biti prvi na ATP rang-listi? Kako igra, realno je da hoće – samo je pitanje trenutka, s obzirom na to da je treći sa 8.110 bodova, ispred njega su Novak Đoković sa 9.725 bodova i Španac Karlos Alkaras – 8.645.
Pre njega to su učinili Rafael Nadal, Novak Đoković, Lejton Hjuit, Andre Agasi, Endi Mari i Rodžer Federer. Kakvo strašno elitno društvo u kom se našao Janik.
Siner je „počistio“ Mahača s terena za polufinale drugog Mastersa u sezoni, gde će će ukrstiti reket sa Rusom Danilom Medvedevom.
Kada se gleda sezona 2023/24. „grešnik“ je osvojio prvu Grend slem titulu, pokorio je Melburn, gde je prethodno poprilično lako i dominantno izašao na kraj sa najvećim svih vremena u polufinalu.
Pao je Đoković rezultatom 3:1, da bi Janik u finalu „okrenuo“ narednog rivala u Majamiju – Rusa Medvedeva.
Usledila je titula u Roterdamu, do koje se praktično „prošetao“ vižljasti 22-godišnji Italijan.
Jedini poraz pretrpeo je na Mastersu Indijan Vels od Karlos Alkarasa. Posle toga nastavio je po starom i redom je u Majamiju izlazio na kraj sa sunarodnikom Vavasorijem, Holanđaninom Griksporom, Australijanacem O'Konelom i Čehom Mahačom.
Kada se gleda ovosezonska ATP trka jasno je da je Siner lider sa 3.300 osvojenih bodova, u leđa mu gleda finalista Australijan opena Rus Medvedev sa 2.550 bodova, treći je Alkaras koji je na koti 1.700, dok je Đoković tek na 12. poziciji.
I brojni svetski mediji, počev od italijanskih, preko američkih do britanskih, uveliko su proglasili „grešnika“ budućim svetskim brojem jedan, samo je na njemu da se na terenu izbori za ono što mu, sudeći prema nivou tenisa koji demonstrira u kontinuitetu, apsolutno i pripada.
Ekatarina Aleksandrova - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Posle prve na svetu Ruskinja srušila i Amerikanku – nastavlja se najlepša bajka u Majamiju
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Spektakl u polufinalu Majamija – Medvedev na Sinera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala